Een vloerlamp voor elke smaak

Een vloerlamp voor elke smaak


Een sfeervolle inrichting valt of staat bij goede verlichting. Niet alleen heb je een goede basisverlichting nodig. Je wilt met je verlichting ook sfeer creëren. Vloerlampen zijn daarom een essentieel onderdeel van je verlichtingsplan.

Soorten vloerlampen

Er zijn verschillende soorten vloerlampen. We kunnen ze onderscheiden in:

uplighters

De uplighters zijn lampen waarbij het licht naar boven gericht is. Deze lampen zijn ideaal als sfeerverlichting. Ga je voor een lamp met een dimmer, dan kun je de verlichtingssterkte aan elke situatie aanpassen.

leeslamp

Leeslampen geven gericht licht. Zet ze bij jouw favoriete leesplek, zodat je altijd voldoende licht hebt om een boek te lezen.

 Combinaties van beide.

Uplighters en leeslampen worden vaak gecombineerd. De vloerlamp heeft dan een naar boven gerichte lamp en daarnaast een leeslamp. Ideaal als je zowel gericht licht nodig hebt, maar ook meer algemene of sfeerverlichting wilt.

Voordelen van vloerlampen

Een groot voordeel van staande lampen, is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Ben jij iemand die regelmatig je meubels verplaatst? Dan is een vloerlamp ideaal. Hij verhuist gewoon mee. Daarnaast ben je met een vloerlamp niet afhankelijk van ophangpunten. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Zit deze niet in de buurt van de lamp, dan is dit meestal makkelijk op te lossen door met een verlengsnoer een aansluitpunt te creëren.

Een vloerlamp die bij jouw smaak past

Een lamp kies je niet alleen uit functioneel oogpunt. Dan zou een eenvoudig peertje al genoeg zijn. Je wilt dat je verlichting er ook overdag goed uitziet. Met het ruime assortiment aan verlichting is dat geen probleem. Er is altijd wel een lamp te vinden die past bij je smaak en de rest van je inrichting. Of je nu kiest voor landelijk, klassiek, modern of industrieel.

vloerlamp soorten

Landelijke lampen

Houd je van een romantische en landelijke uitstraling? Kies dan voor lampen in aardetinten en van natuurlijke materialen. Denk daarbij vooral aan hout. Maar ook bijvoorbeeld stoffen lampenkampen dragen bij aan een romantische sfeer.

Klassieke lampen

Klassieke lampen zijn tijdloos en passen in vrijwel elk interieur. Ze hebben een elegante uitstraling. Ze bestaan vaak uit metaal gecombineerd met glas of kristal.

Moderne verlichting

Moderne lampen worden gekenmerkt door strakke lijnen en modieuze kleuren. Materialen als glas, staal en rvs worden vaak op innovatieve manieren verwerkt. Ze zijn vaak gebaseerd op trends.

Industriële vloerlampen

Industriële lampen hebben hetzelfde strakke design als moderne lampen, maar zijn minder kleurrijk. Houd je van een stoere uitstraling, kies dan voor een industriele vloerlamp. Industrieel design heeft al lang niet meer dat kille imago dat het ooit had. Het past juist erg goed in een modern interieur. Je kunt thuis voor een complete industriële look gaan of alleen wat stoere accenten aan je interieur toevoegen. In beide gevallen is een industriele vloerlamp een goede keus. Deze lampen zijn meestal gemaakt van metaal of staal. De strakke en minimalistische vormgeving zorgt ervoor dat de lamp een echte blikvanger in je interieur wordt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl