eerste hulp bij muggen

Eerste hulp bij muggen


Geloof het of niet, maar de eerste muggen zijn alweer gesignaleerd! Door de extreem warme zomer en relatief zachte winter, hebben deze plaaggeesten veel kans gezien om te overleven. Vaak blijven ze in woningen overwinteren, totdat de temperatuur zo ver stijgt dat ze weer ‘tot leven’ komen. De kans is dan ook groot dat je de afgelopen dagen er al één voorbij hebt zien komen. Dat is het nadeel van een warme zomer en zachte winter. Nu het voorjaar al begonnen lijkt te zijn, kunnen we enkel hoofdschuddend afwachten tot het eerste nachtelijke gezoem. Muggen zijn niet alleen enorm vervelend, maar kunnen ook nog eens immense jeuk veroorzaken. Zeker wanneer je gevoelig bent voor muggensteken. Maar is hier wat aan te doen? Is muggen verjagen echt mogelijk? En waarom lijkt het altijd alsof ze jou moeten hebben en heeft je partner nergens last van? Kortom: wij geven eerste hulp bij muggen!

 

Waarom word ik altijd gestoken?

‘Waarom word jij nou nooit eens gestoken? Ik lig hele nachten wakker van de jeuk en het gezoem!’ Komt deze discussie je ook bekend voor? In veel huishoudens zien we een soortgelijke conversatie. Het lijkt er echt op alsof muggen het alleen op bepaalde mensen hebben gemunt. Dit is ook wetenschappelijk bewezen. Een op de 10 mensen is bijzonder aantrekkelijk voor steekmuggen. Dit kan met het volgende te maken hebben:

  • Muggen hebben vooral voorkeur voor zwangere vrouwen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de verhoogde lichaamstemperatuur en de extra hoeveelheid bloed van de vrouw in een zwangerschap.
  • Volwassenen worden meestal vaker gestoken dan kinderen. Zij beschikken over meer bloed en scheiden daarom een, voor de mug, aantrekkelijke geur af. Ook langere mensen zijn daarom een stuk aantrekkelijker.
  • Muggen hebben veel kooldioxide nodig om gezonde eitjes voort te brengen. Dit maakt een actief lichaam in grote getalen aan. Daarom zal je tijdens het sporten of een avondwandeling sneller geprikt worden.
  • Je aantrekkelijkheid voor de mug wordt voor het grootste gedeelte genetisch
  • Muggen worden aangetrokken door mensen die meer cholesterol of melkzuur op de huid hebben. Cholesterol kan je weinig aan doen, omdat dit niet direct hoeft te betekenen dat je cholesterol gehalte in het bloed te hoog is. Melkzuur ontstaat ook in zweet. Hierbij kan veelvuldig verschonen en douchen helpen.

waarom word ik altijd gestoken

Wat kan je doen tegen muggen?

Het is natuurlijk fijn om te weten waarom muggen jou altijd willen hebben. Maar veel kan je hier niet mee. Zijn er ook oplossingen voor? Jazeker! Insecten bestrijden kan door het plaatsen van horren, het gebruik van insectensprays of speciale huidbalsems. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je zoveel mogelijk voorkomt dat er muggen in huis komen. Dit is niet altijd even makkelijk, dat snappen wij ook. Probeer echter zoveel mogelijk deuren en ramen gesloten te houden. Maak gebruik van horren als je deze openzet. Zo voorkom je muggen in huis.

Ben je het zat om in de nacht van gezoem wakker te worden? Spuit dan tijdig een insectenspray alvorens je gaat slapen. Laat de kamer daarna goed luchten. Doe tevens nog even een rondje in de kamer voordat je op bed gaat liggen. Zo kan je met een gerust hart genieten van een fijne nachtrust. Vaarwel muggen

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl