slotenmaker

Alle experts op een rijtje voor je nieuwe woning


Ben je van plan om binnenkort in een nieuwe woning te trekken? Bij zowel een verhuizing naar een bestaande woning, als ook bij een volledige nieuwbouw van een woning zal de hulp van verschillende vakmensen wenselijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hulp die een slotenmaker, een loodgieter en een elektricien je bij verschillende klussen binnen en buiten je woning kunnen bieden. In dit artikel zetten we verschillende klussen voor je op een rijtje, die je het beste aan vakmensen over kunt laten.

Mocht je bepaalde klussen bij een nieuw-, aan- of verbouw van een woning toch zelf uit willen voeren, dan kun je op internet naar stappenplannen zoeken. Er zijn verschillende websites waarop stap voor stap wordt uitgelegd, hoe je bepaalde klussen zelf uit kunt voeren.

Klussen voor een slotenmaker

Een slotenmaker kan je helpen bij het beveiligen van je nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe sloten op ramen en deuren, het installeren van een alarmsysteem in huis, enzovoorts. Sloten bestaan uit tal van complexe onderdelen, die eenvoudig beschadigd kunnen raken. Om dit te voorkomen is het verstandig om de sloten door een slotenmaker te laten plaatsen.

Tip: kies altijd voor sloten en beveiligingscomponenten die voorzien zijn van een certificaat. Denk bijvoorbeeld aan het PKVW-keurmerk voor sloten. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Nationale Politie en geeft aan dat sloten getest en veilig bevonden zijn.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van woningen komt ook de hulp van een loodgieter goed van pas in veel gevallen. Een loodgieter kan hulp bieden bij het aanleggen van nieuwe leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op een bestaande afvoer, enzovoorts. Ook nu is het van belang dat klussen op een vakkundige en uiterst nauwkeurige wijze worden uitgevoerd om complicaties te voorkomen. Als gevolg van verkeerd aangelegde leidingen kan er bijvoorbeeld een vervelende lekkage ontstaan.

 

Elektricien inschakelen bij een nieuwbouw

Tot slot kun je de hulp van een elektricien inschakelen voor het uitvoeren van klussen op het gebied van elektra in huis. Elektriciens kunnen nieuwe elektriciteitskabels voor je aanleggen, stopcontacten en lichtaansluitpunten installeren, enzovoorts. Deze klussen zou je met de handige stappenplannen op internet ook zelf uit kunnen voeren, mits je enige kennis hebt over dergelijke klussen.

 

Ook nadat de nieuw-, aan- of verbouw van je woning afgerond is kun je op de hulp van deze vakmensen blijven rekenen. Het is bijvoorbeeld sterk aan te raden om de afvoer eens per twee of drie jaar preventief door te laten spuiten, het elektriciteitsnetwerk eens per zoveel jaar na te laten kijken, enzovoorts.

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl