Houten vloer

Fabeltjes en feiten over houten vloeren in huis


Houten vloeren zijn al sinds mensheugenis ontzettend populair. De afgelopen jaar zit de populariteit echter weer flink in de lift. Dit heeft vooral te maken met de huidige woontrends en de vergevorderde techniek. Houten vloeren worden kwalitatief steeds sterker. Er worden oplossingen bedacht om de nadelen die voorheen werden genoemd te omzeilen. Daarnaast spelen natuurlijke materialen een belangrijke rol binnen de huidige woontrends.

Een karakteristieke houten vloer is een geweldige eyecatcher binnen ieder interieur. Was jij al direct verkocht toen je de houten vloeren bij Parketdirect aanschouwde? Dan zal je wellicht benieuwd zijn naar de ervaringen van anderen. Bij populaire vloeren zien we echter vaak spookverhalen de ronde doen, zo ook bij houten vloeren. In dit artikel behandelen we de belangrijkste fabeltjes en feiten over houten vloeren in huis. Zo geven wij goede argumenten waarom een houten vloer in huis altijd een goed idee is!

FABEL: Houten vloeren kunnen niet gelegd worden in de keuken

Vaak krijgen we de opmerking dat houten vloeren niet geschikt zijn in de keuken. Waar deze uitspraak vandaan komt? Geen idee. Wel weten we dat dit enorm groot fabeltje is. Juist in de keuken is een houten vloer enorm geschikt. Deze complimenteert de natuurlijke uitstraling van je woning, creëert warmte en kan goed tegen een stootje. In een ruimte die intensief wordt gebruikt kan een houten vloer eigenlijk niet ontbreken. Een houten vloer in de keuken is juist WEL een goed idee.

Houten vloer keuken

FABEL: een houten vloer trekt krom als de ondervloer slecht is

De ondervloer is uiteraard van belang voor de uitstraling van jouw houten vloer, maar een slechte ondervloer kan deze niet kromtrekken. Dit is dus wel degelijk een fabeltje. Als een houten vloer krom komt te staan, heeft dit altijd met vocht te maken. Dit kan door de luchtvochtigheid in huis komen, door water dat in de kelder staat of een lekkage. Een houten vloer is gebaat bij een stabiele vochthuishouding. Wanneer dit sterk blijft wisselen, kan de vloer gaan werken en zal deze uiteindelijk aan kwaliteit en uitstraling inleveren.

FABEL: ik zie kieren tussen de planken, mijn vloer is defect!

Speciaalzaken krijgen dikwijls zorgwekkende telefoontjes tijdens de wintermaanden. Consumenten claimen dat hun vloer defect is. De kieren tussen de planken worden steeds duidelijker zichtbaar. Dit is echter een fabeltje. Houten vloeren beschikken altijd over kieren en naden, dit maakt deel uit van haar natuurlijke schoonheid. Tijdens de wintermaanden krimpen de planken doordat de lucht droger is. In de zomer zetten de planken weer uit. Dit is een natuurlijk proces en heeft niets met de kwaliteit van de vloer te maken.

FEIT: vocht en houten vloeren gaan niet samen

Houten vloeren kunnen veel vocht slecht verdragen. Dit is dan ook zeker een feit. Het is daarom van groot belang dat een plas vocht door een omgestoten glas zo snel mogelijk wordt gedroogd. Daarnaast mag de vloer niet te vochtig worden gedweild. Kies bovendien ook niet voor te sterke schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de toplaag van het hout beschadigen, waardoor de kwaliteit sterk afneemt.

FEIT: iedere houten vloer is uniek

Wellicht heb je een kleur uitgekozen toen je de houten vloer bestelde. Wanneer je deze eindelijk ontvangt, kom je tot de conclusie dat niet iedere plank over dezelfde kleur beschikt. Er is een lichte afwijking te bespeuren. Betekent dit dat je de verkeerde vloer gekregen hebt? Welnee! Iedere houten vloer en plank is uniek, dat is een feit. Deze uniciteit maakt deel uit van haar charme. Houten vloeren worden ook wel vergeleken met sneeuwvlokjes, geen enkele plank is hetzelfde. Dat kan ook niet bij een natuurproduct.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl