Japanse slaapkamer ideeën


De Japanse stijl is helemaal nog niet zo bekend in Nederland. Dit terwijl deze stijl eigenlijk heel veel weg heeft van onze eigen populaire woontrends. Voor dit artikel gingen we opzoek naar de leukste Japanse slaapkamer ideeën en doken we in de gedachtegang van de Japanners. Opvallend voor de Japanse stijl is dat er weinig gebruik gemaakt wordt van de huidige techniek. Alles blijft zo simplistisch en minimalistisch mogelijk en ook het gebruik van kleur wordt tot het minimum beperkt. Maar wat maakt onze Japanse slaapkamer ideeën dan zo interessant voor ons als nuchtere Hollanders? Wat maakt de Japanse stijl zo sfeervol en uniek?

Japanse slaapkamer ideeën: waar komt die charme vandaan?

De afgelopen jaren zijn Nederlanders steeds meer verliefd geworden op de Japanse cultuur. Steeds meer jongeren gaan Japans studeren of hebben een voorliefde voor dit land. Maar waarom eigenlijk? De meeste mensen zullen enkel de Japanse tekenfilms kennen, maar zijn totaal niet op de hoogte van de cultuur en woonstijl. Als we kijken naar onze Japanse slaapkamer ideeën zien we duidelijke kenmerken die ontzettend veel charme geven aan een ruimte. Zo is de helderheid van de ruimte misschien wel de meest belangrijke kenmerk van de Japanse stijl. Waar andere woonstijlen zich vooral richten op het gebruik van accesoires en andere elementen om een ruimte stijlvol te maken, richten de Japanners op de natuurlijke elementen en de charme van de ruimte zelf. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zeer uitgesproken vormen, lijnen en structuren en dit zien we dan ook veel terug in ons lijstje met Japanse slaapkamer ideeën. Ze zijn erg sober met details, waardoor we vrijwel geen enkele vorm van accesoires zien terugkomen in de Japanse slaapkamers. Doordat er weinig gebruik wordt gemaakt van kleuren in de Japanse interieurs, wordt er wel enorm slim gespeeld met het natuurlijk lichtinval en dat levert bijzonder mooie plaatjes op in de slaapkamer.

Japanse slaapkamer ideeën: breng Japan naar je slaapkamer!

Bij onze Japanse slaapkamer ideeën hebben we vooral naar manieren gezocht om Japan terug te halen naar je slaapkamer. Want hoe doe je dat eigenlijk? Laten we eerst eens kijken naar het kleurgebruik. Japanners zijn niet erg dol op felle of sprekende kleuren. De zin ‘less is more’ lijkt dan ook wel door de Japanners zijn uitgevonden. Ga vooral voor neutrale kleuren als wit, zwart, grijs of antraciet om de Japanse stijl eer aan te doen. Uiteraard kan je ook met een accentmuur werken om het geheel iets speelser te maken. Voor het interieur van de slaapkamer is er slechts 1 ding zeer belangrijk om te onthouden: Japanners houden van natuur! In Japan zijn er verschillende gebouwen beschikbaar gesteld om planten en bomen leven te geven. De natuur in de slaapkamer halen is dan ook van essentieel belang als je de Japanse stijl wilt gebruiken voor jouw interieur. Uiteraard heb je in de slaapkamer geen ruimte voor grote bomen, maar je kan het wel op een iets subtielere manier in huis halen. Wat dacht je van een prachtig bonsai boompje? Of mooie bamboe stroken langs de muren? Zo haal je niet alleen de natuur in de slaapkamer, maar verhoog je ook nog eens de sfeer en geef je de planten een decoratieve functie in je kamer.

Japanse slaapkamer ideeën: deze materialen mogen niet ontbreken

Om je slaapkamer volgens de laatste Japanse slaapkamer ideeën aan te kleden is het belangrijk om rekening te houden met het materiaalgebruik van de Japanners. Zo is bamboe misschien wel het meest geliefde materiaal in Japan. Deze wordt toegepast voor ontzettend veel verschillende doeleinden. Niet alleen voor het decoreren van hun interieur, maar ook voor het maken van meubels en zelfs kleding! Bamboe kan dan ook niet ontbreken in jouw Japanse slaapkamer.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl