Hoe vind ik een goede schilder in Den Haag_

Hoe vind ik een goede schilder in Den Haag?


Er zijn enorm veel klussen in huis die we zelf kunnen doen, maar ook een aantal die we liever uitbesteden aan vakmensen. Het verrichten van schilderwerk is misschien wel een geval apart. Het schilderen van een muurtje binnenshuis nemen we al gauw voor onze eigen rekening. Wanneer het echter op kwalitatief buiten- of binnenschilderwerk aankomt, huren we liever iemand in. Maar wie huur je dan in? Het internet staat vol met ervaren schilders. Hoe scheid je het kaf van het koren? Hoe vind je de beste schilder Den Haag? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje en leggen ook uit in welke valkuilen je vooral niet moet trappen.

Kies voor een lokale schilder

Soms kiezen mensen voor een schilder die bekend is bij hun naasten, maar die voor hun enorm uit de regio is. Wellicht doet deze schilder zijn werk ontzettend goed, maar de reisafstand is een zeer groot nadeel. Zoek daarom nooit te ver uit jouw woonplaats. Anders betaal je straks niet alleen kosten voor de werkzaamheden die hij verricht, maar ook voor de enorme afstand die hij moet afleggen om überhaupt bij jouw huis te verschijnen. Een lokale schilder kan zijn klus snel klaren en vraagt om weinig tot geen reiskostenvergoeding. Dat neemt direct een hoop zorgen weg!

Hoe vind ik een goede schilder in Den Haag_

Schilder met keurmerk

Op internet vind je enorm veel schilders bij jou in de buurt. Hoe weet je dan nog welke zijn afspraken en mooie beloftes echt waar komt en welke strooit met loze woorden? We weten immers allemaal dat de kwaliteit per ‘vakman’ nog wel eens wilt verschillen. In dit geval is het vooral belangrijk om naar de recensies van anderen te kijken én te onderzoeken of deze over een schilderskeurmerk beschikt. Er bestaan meerdere keurmerken, maar wij lichten de twee belangrijkste voor jou even toe:

  • Betere schilder keurmerk: dit keurmerk vertelt veel over de kwaliteit die deze schilder levert. Bij dit keurmerk moet de binnen schilder aan specifieke eisen voldoen en moeten ook de offertes op specifieke wijze geformuleerd worden. Zo kom jij nooit voor onaangename verrassingen te staan. Een schilder mag zich dit keurmerk nooit zomaar toe-eigenen, dit wordt streng gemonitord. Zo ontvang je, nadat de schilder zijn werkzaamheden heeft voltooid, ook altijd een enquête zodat je (on)tevredenheid in kaart gebracht kan worden.
  • AF erkenningsregeling: enkel ervaren schilders beschikken over dit keurmerk. Dat wil zeggen dat zij alle vak- en bedrijfstechnische diploma’s hebben behaald en over voldoende kennis & ervaring beschikken om hun werk te mogen verrichten. Als je kiest voor een schilder met dit keurmerk weet je dan ook zeker dat je kwalitatief werk mag verwachten. Het schilderwerk is van uitstekende kwaliteit en je mag tevens hoge verwachtingen van de garantie en gerichte service hebben. In Nederland zijn enorm veel schilders (circa 1500) met dit keurmerk voorzien.

Als je een ervaren schilder inschakelt is het belangrijk om op zijn kundigheid en woonplaats te letten. Daarnaast mag je natuurlijk een goede prijs-kwaliteitsverhouding niet vergeten. Door meerdere offertes op te vragen weet je altijd waar je aan toe bent en bij wie je de beste deal kunt sluiten!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl