Waar je op moet letten bij het kopen van fietsendragers?


Het is weer voorjaar en dat betekent dat we stiekem alweer een beetje durven te dromen over de komende zomer. Hoe deze er voor ons uit gaat zien? We weten het niet. Niets is zeker door de huidige coronacrisis. Wat wel zeker is, we zijn meer dan ooit toe aan een andere omgeving en ultieme vrijheid. Een vakantie boeken zit er inmiddels echter nog steeds niet in. Wie het zekere voor het onzekere wilt nemen, heeft er dan ook zeker baat bij om dicht bij huis of in elk geval binnen Europa te blijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een camping of een heuse fietsvakantie?

Of je nu dicht bij huis blijft of Europa doorkruist met de auto, je wilt natuurlijk wel gewoon je eigen fiets mee. Er is niets beter dan de wijde omgeving verkennen met de fiets. Bovendien is het ook geheel coronaproof dus hierbij is het ook echt zeker dat dit de komende zomer mogelijk zal zijn. Maar dan heb je natuurlijk wel goede fietsendragers nodig. Maar hoe weet je nu welke fietsendragers de juiste keuze zijn? Waar let je op? In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje!

Soort fiets

Voordat je een fietsendrager gaat kopen is het eerst belangrijk om naar je fiets te kijken. Welk soort fiets gebruik je graag? Niet alle fietsen passen namelijk op iedere fietsendrager. Zo heb je bij het gebruik van een elektrische fiets vaak baat bij een speciale fietsendrager. En dat geldt dan direct voor veel mensen, want elektrische fietsen zijn tegenwoordig populairder dan ooit.

Het belangrijkste verschil tussen een elektrische fiets en een standaard fiets is dat ze in gewicht verschillen. Voor het vervoeren van een elektrische fiets is het dan ook noodzakelijk dat de fietsendrager een groter gewicht kan dragen. Over het algemeen is enkel een fietsendrager op de trekhaak hiervoor geschikt. Er zijn ook fietsendragers die aan de kofferklep of op het dak kunnen worden bevestigd, maar het draaggewicht is hierbij vaak onvoldoende.

Hoeveelheid fietsen

Een fietsendrager op een trekhaak heeft vaak een maximum draaggewicht van circa 60 kilo. Dat lijkt veel. Maar als je al kijkt naar het gewicht van een gemiddelde elektrische fiets, dan betekent dit dat je slechts twee fietsen op de fietsendrager kunt vervoeren. Daarom is het niet alleen belangrijk om met het soort fiets rekening te houden, maar ook met de hoeveelheid fietsen die je wilt vervoeren. Een aantal fietsendragers zullen hierbij dan ook direct afvallen. Sommige fietsendragers zijn namelijk niet geschikt voor het vervoeren van meerdere fietsen of voor speciale fietsen met brede banden zoals mountainbikes. Zowel het soort als de hoeveelheid spelen dan ook een belangrijke rol bij het maken van de juiste beslissing.

Controleer of de auto een 7 of 13-polige stekker heeft

Het is tevens belangrijk dat de fietsendrager op de auto vervoerd kan worden. Dat betekent dat de fietsendrager o.a. op de stekkeraansluiting moet passen. Controleer daarom van tevoren of jouw auto een 7 of een 13-polige stekker heeft. Zo weet je zeker dat de fietsendrager veilig op de auto gemonteerd kan worden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl