handige schoenen bouw

Handige schoenen voor in de bouw


Bij de aanschaf van werkschoenen voor de bouw worden er regelmatig grove fouten gemaakt. Werkgevers proberen geld te besparen door te bezuinigen op schoeisel. Voor de veiligheid en het comfort van het personeel zijn werkschoenen echter van essentieel belang. Het personeel loopt de hele dag op schoenen en hebben voor een goede werkhouding de juiste schoenen nodig. Maar waar moet je op letten als je handige schoenen voor de bouw wilt kopen?

Schoenen passen

Het is eerst belangrijk dat het personeel alle schoenen goed past. Niet alleen de maat, maar ook de pasvorm is van essentieel belang voor een prettige werkhouding. Bij bredere voeten kan je net baat hebben bij een andere maat of schoen dan een personeelslid met een soortgelijke maat. Ga dan ook nooit klakkeloos van een bepaalde maat uit, maar pas de schoenen eerst.

Is je keus gevallen op de werkschoenen sneakers van Bowork.nl? Raadpleeg dan eerst het matentabel. Hier kun je de afmetingen van jouw voeten matchen aan een bijpassende maat. Zo weet je zeker dat je geniet van het juiste schoeisel. Bij sommige merken is het zelfs mogelijk om de breedtemaat aan te passen. Vooral bij een hoge wreef of brede voet is dit raadzaam.

bouw schoenen

Goed schoeisel voor meer werkplezier

Wanneer je dagelijks met pijnlijke voeten te kampen hebt, zal het werkplezier logischerwijs dalen. Er is niets vervelender dan pijnlijke voeten aan het einde van de dag. Dit kun je voorkomen door de juiste pasvorm aan te meten. Als schoenen te groot zijn, zullen de voeten gaan schuiven. Bij te kleine schoenen is de kans op beknelling weer heel groot. In beide gevallen zal je te maken krijgen met pijnklachten in de voeten. Dat  zorgt voor een onprettige sfeer op de werkvloer.

Investeer in goede werksokken

Naast het juiste schoeisel is het ook belangrijk om te investeren in goede werksokken. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur constant blijft in de schoen. Dankzij het juiste klimaat wordt de werkefficiëntie verhoogt en krijg je minder snel last van je voeten. Als je goede werksokken draagt, zal je merken dat je voeten altijd goed kunnen ademen. Hierdoor blijven ze lekker warm op koude dagen en krijg je niet te maken met zweetvoeten in de zomer.

Zweetvoeten zijn een veelgehoorde klacht bij werknemers in de bouw. Door verkeerd schoeisel kan de voet wrijving veroorzaken met de schoen. Hierdoor ga je sneller transpireren. Hierdoor krijgen schimmels kans om zich bij de voet te nestelen en dat resulteert in nare luchtjes. Dankzij de juiste schoeisel en ademende werksokken kan je dit voorkomen.

Controleer je sokken daarom altijd op de juiste eigenschappen. Bij kwalitatieve werksokken wordt er altijd vermeldt in welke weersomstandigheden deze gebruikt kunnen worden. Bovendien zijn deze verrijkt met een antibacteriële laag, waardoor schimmels geen kans meer hebben. Zo geniet je altijd van een fijn klimaat in de schoen. Dat is niet alleen fijn voor een prettige werkomgeving, maar ook daarbuiten!

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl