Tips voor een vakantie dicht bij jou thuis


Het is alweer juli, wat betekent dat veel mensen volop gaan genieten van het mooiste seizoen van het jaar: de zomer! Gezien de versoepelende corona maatregelen plannen de meesten al hun vakanties naar het buitenland. Maar je hoeft niet per se erop uit te gaan om van de zomer te genieten: het warme weer in Nederland houdt men ook gewoon thuis. Hier zijn wat enkele tips om een geweldige zomer dicht bij huis te ervaren.

Tover je tuin om in een zomers paradijs

Aangezien de zon goed schijnt in het land hoef je helemaal niet naar een warme, zomerse vakantiebestemming buiten Nederland te gaan. Je kan dus ook genieten van het weer in je eigen achtertuin! Dankzij het mooie weer hebben de meeste mensen ook weer zin om hun tuin weer op te knappen na een lange periode van thuisblijven en remote werken.

Er zijn verschillende manieren waardoor je je tuin in een tropisch, vakantieparadijs veranderen. Je kunt bijvoorbeeld een zwembad in je tuin plaatsen! Er zijn verschillende mogelijkheden qua de opbouw van een zwembad. Als de mogelijkheid er is, kun je ervoor kiezen om een ‘ondergrondse’ zwembad te doen. Dit is wel wat prijziger en het is goed mogelijk dat je het budget er niet voor hebt. Wat dacht je dan van een opblaasbare spa? Deze kun je ook weer gemakkelijk opruimen na een dag spetteren en plezier hebben.

Andere opties voor een zomertuin is door meer ‘tropische’ planten en bloemen neer te zetten langs de muren en in de hoekjes van je tuin. Dit geeft een verfrissende, zomerse uitstraling van je tuin. Of kies ervoor om een fijn plekje te maken door middel van een buitenbed. Denk ook bijvoorbeeld aan verlichting die een zomerse avondsfeer geven.

Breng de zomer in huis

Natuurlijk zal je jouw zomer niet alleen buitenshuis doorbrengen. Het weer van Nederland is onvoorspelbaar, dus het is goed mogelijk dat je ook een groot deel van de tijd binnen zal doorbrengen. Op regenachtige dagen kun je alsnog het zomers gevoel krijgen als je jouw huis ook versiert met een zomers tintje. Breng het ‘buiten’ dus naar ‘binnen’!

Er zijn een boel interieur trends gericht op de zomer. Neem bijvoorbeeld de ‘natuur’ trend: het is nu helemaal hip om bijvoorbeeld veel natuurlijke materialen in je binnenruimtes te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan meubels of accessoires die gemaakt zijn van licht hout of natuurprintjes bevatten. Of je kunt letterlijk de natuur naar binnen brengen door wat mooie planten of bloemen in je woonkamer te zetten. Denk aan grote planten in de hoeken van je kamers en kleine plantjes op de keukentafel.

Een andere leuke trend is de terugkerende tropische interieur trends van 2018. Zomer staat in het teken van een verfrissende sfeer met felle kleuren. Denk bijvoorbeeld aan gekke printjes met ananas erop, foto’s van tropische palmen aan de muur of citrus geel gekleurde gordijnen. Felroze, groene en gele tinten behoren bij het tropisch kleurenpalet. Als je witte muren hebt, dan zullen deze achtergronden de felle kleuren verzachten. Dit zorgt voor een mooi balans in je woning.

Als je niet van het tropisch interieur bent, dan kun je er ook voor kiezen om een home decor te creëren op basis van het strand. Een zee thema is wat rustiger, maar het is net zo mooi! Verwerk blauwe, grijze en witte tinten in je interieur met accessoires geïnspireerd op het strand of zee. Reflectieve elementen, zoals nautische spiegels, zijn zeker een must-have in je home decor. Denk ook aan natuurlijke materialen in je meubels om een balans te creëren binnen je ruimtes.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl