Terrazzo trends

Terrazzo trends! 4 manieren om terrazzo toe te voegen aan je interieur


Ineens zie je het overal: terrazzo (ook wel granito genoemd). Waar deze woontrend vandaan komt? Daarvoor gaan we even terug naar de oorsprong in Italië. Het land van het strakke design met een vleugje glamour. Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras en werd vroeger voornamelijk toegepast op plafonds en wanden. Pas later werden ook vloeren op deze manier gemaakt.

Toen Italiaanse terrazzowerkers zich rond 1920 vestigden in Nederland, zagen we dit steeds meer terug in Nederlandse interieurs. Niet zo gek want terrazzo is tijdloos, stijlvol én terug van amper weggeweest. Klinkt als muziek in de oren? Vier manieren om een een vleugje Italië toe te voegen aan je interieur met, jawel: terrazzo!

1. Ga voor een terrazzo wastafel

Vet! Een wastafel van terrazzo, want dat zie je niet zo vaak. En dat terwijl het je interieur in de badkamer een heel stijlvolle look geeft. Een ding wat zeker is, is dat je hier niet zo snel op uitgekeken raakt. Zeker in een minimalistische en ietwat sobere badkamer zorgt dit voor de ‘joie de vivre’ die het nog miste. Die Italianen weten natuurlijk wel wat smaak is.

2. Bijzettafel van terrazzo

Terrazzo toevoegen aan je interieur hoeft niet per se veel te kosten. Geen mega budget? Dan is een terrazzo bijzettafel een uitstekend idee. Het geeft je de mogelijkheid om meerdere ruimtes te stylen en af en toe door te wisselen. Het ene moment staat hij te shinen in de woonkamer, een halfjaar later als nachtkastje naast je bed. En als we in het voorjaar weer in de tuin kunnen zitten, dient dit meubelstuk als perfecte bijzettafel voor een kopje cappuccino in de zon.

3. Pak uit met een granito vloer

Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat: een terrazzo vloer in huis. Een terrazzo (of granito) vloer bestaat uit gebroken zandkorrels en stukjes graniet en marmer. Dit wordt vermengd met cement waardoor een soort mozaïek patroon ontstaat. Terrazzo vloeren zijn er in veel verschillende soorten en vrijwel alles is mogelijk op aanvraag.

Hoewel dit type vloer ontzettend sterk is en absoluut tegen een stootje kan, is de vloer wel gevoelig voor het ontstaan van scheuren. Floor Care heeft alle expertise in huis waardoor ze weten hoe ze een terrazzo vloer preventief kunnen behandelen of repareren. Het komt relatief vaak voor dat er scheuren of gaten ontstaan in terrazzo. Gelukkig hoef je daarvoor niet de hele vloer te vervangen, want met de spotrepair techniek van Floor Care hoeft de vloer alleen plaatselijk te worden aangepakt. Meer informatie en mogelijkheden vind je op de website.

4. Borrelplank voor een klein budget

Geen geld voor ingrijpende veranderingen in huis? Dan kun je ook op een low-budget manier terrazzo toevoegen aan je interieur. Wat dacht je van terrazzo onderzetters of een borrelplank? Zeker weten dat jouw gasten hun blik daarop laten vallen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl