Zwart mangohout als middelpunt van je woonkamer


Mangohout is dé meubeltrend van de komende jaren. Het is dan ook een echte blikvanger: het hout heeft een warm en exotisch uiterlijk, een opvallende nerf en een unieke uitstraling. Door de mooie kleurschakeringen in de plank zijn geen twee meubels hetzelfde. Je kunt er van alles van maken, van een ronde eettafel tot een dressoir of een boekenkast. Combineer je deze trend met de modekleur zwart, dan krijg je zwart mangohout: een opvallende verschijning in elk interieur.

De duurzame herkomst van zwart mangohout

Mangohout is niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam. Dat komt doordat er voor mangohout geen natuurlijk bos gekapt hoeft te worden. Mangobomen groeien op plantages, waar ze worden gekweekt voor hun zoete vruchten. De bomen kunnen een hoogte van wel veertig meter bereiken, en groeien snel. Binnen vijftien jaar kunnen ze hun volwassen leeftijd bereiken. Wanneer een boom te oud wordt om nog genoeg mango’s op te leveren, laat de boer hem kappen en verkoopt hem aan de meubelfabriek. Daar wordt hij tot planken verzaagd en kunnen er meubelen van gemaakt worden, van een ovaal houten tafel tot een TV-meubel.

Een opvallende zwarte lak

Die meubelen worden vervolgens afgewerkt met een mooie, zwarte lak. Alle mooie eigenschappen van het hout worden op die manier behouden, zoals de duidelijke nerf en de mooie textuur. Die zwarte kleur valt op in je woonkamer, maar is tegelijkertijd gemakkelijk te stylen. Een zwarte eettafel van mangohout kun je bijvoorbeeld prachtig aankleden met een tafelloper en kleurrijke eettafelstoelen. Alle boeken die je in een zwarte boekenkast neerzet, zullen extra opvallen.

Hoe onderhoud je zwart mangohout?

Het onderhouden van zwart mangohout is gelukkig eenvoudig, net als het onderhoud van gewoon mangohout. Het is een stevige houtsoort die niet snel zal beschadigen. In de winkel is het al voorbehandeld tegen vocht en vuil, waardoor je er zelf een lange tijd weinig werk aan zult hebben. Daarnaast hoef je je meubel alleen af en toe af te nemen met een stofdoek, en ruim je gemorst eten en drinken natuurlijk zo snel mogelijk op. Merk je dat je meubel wat van zijn originele glans begint te verliezen, of denk je dat de beschermlaag beschadigd is geraakt? Dan kun je je meubel binnen een mum van tijd weer mooi maken met een speciale mangohoutolie of een meubelwas. Daarmee is je zwarte meubel in een mum van tijd weer stralend.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl