Tips om je tuin klaar te maken voor de koude dagen

Tips om je tuin klaar te maken voor de koude dagen


Je hebt verschillende periodes in een jaar. Hierbij kennen we natuurlijk de lente, zomer, herfst en de winter. Ieder heeft hierin zijn voorkeur. Hierbij kan het dus zijn dat je een echte liefhebber van de warme dagen bent, terwijl de ander het liefste gaat voor de koudere dagen. Hoewel wij als mensen onszelf goed voor kunnen bereiden op de warme of juist koude dagen, wordt dat voor de tuin wat lastiger. Wanneer de koudere dagen eraan komen, is het wel zo handig hier de tuin op voor te bereiden. Alleen hoe zorg je er nu voor dat je de tuin voor kunt bereiden voor de koudere dagen? Hieronder lees je meerdere tips!

Tip 1: Neem kunstgras

Met koudere dagen kan het veel regenen of vriezen. Hierbij is dit niet erg bevorderlijk voor het gras wat je mogelijk in je tuin hebt liggen. Het gras breekt dan al snel af wanneer je eroverheen loopt, omdat het gras door het vriezen geen veerkracht heeft. Er kunnen al snel kale plekken ontstaan wat je niet graag hebt bij een groot stuk gras. Een goede oplossing hiervoor kan zijn om de keuze te maken om kunstgras aan te brengen. Hiermee zorg je ervoor dat je tijdens alle seizoenen kunt genieten van een mooi stuk groen gras in de tuin. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over het mogelijke onderhoud, want dat heb je bij kunstgras niet. 

Tip 2: Bedek planten

Hoewel je dus de keuze kunt maken voor kunstgras, is het natuurlijk wel leuk om de nodige ‘echte’ natuur onderdelen in je tuin te hebben. Hierbij kun je dus denken aan het hebben van planten in de tuin. Planten zijn erg mooi en kunnen een goede sfeer in de tuin brengen. Toch is het verstandig om deze goed te verzorgen met de koudere dagen. Zo wil je voorkomen dat de planten dood of kapot gaan. Wanneer het weer kouder wordt, kun je het beste de keuze maken om de planten te bedekken. Hierdoor zijn ze beschermd tegen de kou en kun je wanneer het weer warmer wordt genieten van je mooie planten die niet kapot of dood zijn gegaan in de koudere dagen. 

Tip 3: Let op je tuinmeubels

Tuinmeubels zijn erg fijn in de tuin. Door middel van de tuinmeubels kun je met gemak in de tuin zitten en bijvoorbeeld een hapje eten. Hoewel deze tuinmeubels erg fijn zijn, is het ook belangrijk hier de nodige aandacht aan te besteden. Zo kun je het beste de kussens die je op de tuinmeubels hebt liggen op een droge plek bewaren, zolang je ze dan natuurlijk niet gebruikt. Hierdoor kan er bijvoorbeeld geen schimmel op de kussens ontstaan. Daarnaast is het ook verstandig om de grote tuinmeubels af te dekken. Hierdoor bescherm je ze tegen bijvoorbeeld de regen. Let bij het afdekken wel op dat er nog iets lucht bij de meubels kan, want anders ontstaat hierbij ook schimmel en dat is natuurlijk niet erg ideaal. 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl