frisse moderne slaapkamer

Hoe creëer je een frisse, moderne slaapkamer?


Een rustige, frisse en serene slaapkamer is ideaal voor een goede nachtrust. Maar in de praktijk wordt je slaapkamer toch al snel een plek met los slingerende kleding, een wat rommelig bed en niet bij elkaar passende kleuren en spullen. En dat zorgt nou niet bepaald voor die rustige en uitnodigende sfeer. Uit onderzoek is ook gebleken hoe belangrijk kleuren en sferen zijn voor je rust, reden te meer dus om je slaapkamer eens aan te pakken. Vandaag geven we je wat tips van experts om die moderne, frisse slaapkamer te creëren waarin je helemaal tot rust komt.

Kleuren en materialen

Er is niets zo bepalend voor een ruimte als de kleuren en stijl. Voor een moderne, serene sfeer kies je bij voorkeur voor een beperkt aantal kleuren of verschillende nuances van dezelfde kleur. Wit, roomkleur en zandtinten zijn zeer geschikt voor een frisse sfeer. Maar ook met zwart of lichtgrijs in combinatie met hout kun je een moderne en frisse sfeer creëren. Stem de kleuren van je beddengoed af op het kleurenpalet van je slaapkamer. Zo wordt je slaapkamer een mooi neutraal en harmonieus geheel.

De moderne stijl kenmerkt zich door rechte lijnen, vierkante vormen en weinig spullen. Dat zorgt ook direct voor een moderne sfeer. Minder is meer in dit geval. Zorg ervoor dat de accessoires die je kiest iets toevoegen aan het geheel en plaats een specifiek element als blikvanger. Bijvoorbeeld een mooie lamp of stoel. Kies voor een ingebouwde kast en plaats maar een paar meubels in je slaapkamer.

De inrichting: leeg en opgeruimd

De garderobekast is bij voorkeur niet al te opvallend aanwezig in de ruimte. Zo wordt het rustige beeld niet verstoord. Richt deze kast ook netjes in en sorteer je kleding op soort en kleur en plaats ze netjes opgevouwen op stapels. Zo krijg je ’s-ochtends ook zin om je aan te kleden. En voor alle losse spullen geldt: berg ze op in lades of in een opbergdoos in je kast. Ook de wasmand plaats je liever niet in de slaapkamer. Zet deze in het washok en gooi ook al je was daar direct in. Laat de slaapkamer ook vrij van elektronische apparatuur, want die verstoort je nachtrust.

Zachtheid en texturen in je beddengoed

zachtheid en texaturen beddengoed

https://nl.pinterest.com/pin/151433606201377759/

Maak je frisse slaapkamer helemaal af met het juiste beddengoed en beddengoed. Een bed moet er uitnodigend uitzien met mooie kleuren, zachte materialen en fris gewassen dekbedovertrekken. En dat geldt ook in belangrijke mate voor je kussens. Deze plaats je mooi opgeklopt liggend of schuin tegen de achterzijde van je bed.

Zijn je dekbed en kussens niet meer zo mooi vol en schoon? Overweeg dan zeker om deze te vervangen. Bijvoorbeeld door een donzen 4 seizoenen dekbed. Dat zorgt voor veel gemak. Zo kun je op elk moment de gewenste dikte qua dekbed kiezen en heb je het nooit meer te warm of te koud. Een mooie zachte sprei met kussens in dezelfde kleurstelling is ook een fraaie blikvanger en voegt veel warmte en sfeer toe.

Kies je toch voor een kleur of een patroon, ga dan zeker voor kwaliteit. Goede dekbedovertrekken met een fraai ontwerp vragen misschien even om een kleine investering, maar gaan daarna vele jaren mee!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl