houten jaloezieën

Bamboe vs. houten jaloezieen? Dit zijn de drie verschillen!


Jaloezieen zijn razend populair. Iedereen heeft ze. Logisch ook, want naar mijn mening is het de meest stijlvolle raamdecoratie die er te vinden is. En dan het liefst de houten variant. Het geeft warmte, is knus, gezellig.. Je snapt het wel. Nu ik ging verhuizen, wist ik het natuurlijk direct. Ik wil houten jaloezieen kopen. Tot ik er achter kwam dat er twee verschillende versies zijn.. Ik heb inmiddels wat research gedaan, zodat jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Daarom in dit blog: het verschil tussen houten en bamboe jaloezieen!

#1 Het materiaal

Die had je niet verwacht, he?! Oké, zonder dollen dit keer. Houten jaloezieen worden in de meeste gevallen gemaakt van Abachi hout of Lindehout. Die laatste is wat makkelijker te bewerken, waardoor dit type hout in veel verschillende kleuren gelakt kan worden. Abachi hout is heel stoer qua karakter dankzij de houtnerf die zichtbaar blijft. 

Bamboe jaloezieen lijken een beetje op de horizontale lamellen van Abachi hout. Het enige verschil is, uiteraard, het materiaal. Zoals de naam al zegt. 

#2 Het verschil in prijs

Ik dacht dus dat bamboe jaloezieen heel fancy waren. Het klonk ook al wat duurder, dacht ik. Maar eigenlijk valt dat best mee. Via deze website scheelt het echt niet zo veel. Natuurlijk blijft de prijs afhankelijk van de maten die je invoert. Maar het verschil was voor mij geen grote shock

Ik zou wel altijd gratis kleurstalen aanvragen als dat kan. De kleur op je beeldscherm kan toch altijd iets afwijken van het origineel. En ondanks dat jaloezieen tegenwoordig niet meer zo duur zijn, kan het toch een duur grapje worden als de kleur niet naar wens is. 

#3 De dikte van de lamel

En dit was voor mij dus wel een shock. De lamel is bij houten jaloezieen dus een stuk dikker dan bij bamboe jaloezieen! Resultaat: houten jaloezieën zijn in vergelijking tot de bamboe variant een stukje zwaarder. Ben je van plan om een jaloezie met flinke afmeting te bestellen? Dan raad ik je aan om voor de bamboe variant te gaan. Het optrekken van de jaloezie wordt dan echt een stuk makkelijker. Thank me later

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl