Hoe kies je de goedkoopste makelaar?

Hoe kies je de goedkoopste makelaar?


Bij de verkoop of koop van een huis kom je logischerwijs voor meerdere kosten te staan. Omdat dit allemaal al duur genoeg is, is het niet meer dan logisch dat je graag op de extra kosten zou willen besparen. Op veel kosten valt niet te besparen. Denk maar eens aan de notariskosten of de kosten die je zou moeten maken om je woning verkoopklaar te maken. Daarom gaat de voorkeur al gauw uit naar lagere makelaarskosten. Maar is dit eigenlijk wel mogelijk? Kan een goedkope makelaar net zo goed zijn als een duurdere makelaar? Lever je dan in op kwaliteit en blijkt deze ‘besparing’ slechts een illusie te zijn? En hoe vind je dan een makelaar die zowel goed als goedkoop is?

Prijs & kwaliteit, gaat dit samen?

In onze huidige maatschappij zien we goedkoop per definitie vaak als duurkoop. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Toch moeten we ook eerlijk zijn: de kans dat je op kwaliteit moet inleveren wordt wel een stukje groter als je voor een goedkoper alternatief kiest. Het is daarom belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op een lange zoektocht. Er zijn namelijk wel degelijk goedkope makelaars te vinden die kwaliteit boven verwachting leveren, maar hierbij moet je wel het spreekwoordelijke kaf van het koren scheiden. Maar hoe pak je dit precies aan?

Prijs & kwaliteit makelaar

Goedkoopste makelaar

Als je het kaf van het koren wilt scheiden zal je direct merken dat je uiteindelijk niet bij de makelaar die op het papier het goedkoopst is terecht komt, maar wel de makelaar die de beste prijs-kwaliteitsverhouding kan bieden. Ook moet je soms je verwachtingen aanpassen. Wat vind je precies belangrijk als je een makelaar inschakelt? Is een goedkope makelaar per definitie één die een zeer laag tarief vraagt? Of is dit iemand die jouw droomhuis tegen een zeer lage prijs op de kop kan tikken of jouw woning boven de vraagprijs kan verkopen? Je sluit immers de beste deal als de makelaar precies dat doet waarvoor hij wordt ingeschakeld en zichzelf uiteindelijk terugverdiend.

Neem daarom niet alleen de prijs mee in je overweging, maar vergeet ook zeker niet om aan de kwaliteit te denken. Natuurlijk zal een goedkope makelaar je laten besparen op de makelaarskosten. Wanneer je echter kiest voor een goede makelaar kan je weer duizenden euro’s besparen door zijn verfijnde onderhandelingstechnieken. Hoe behaal je dan de meeste winst? Dat is een vraag die enkel jij kunt beantwoorden.

onderhandelingstechnieken

Begin daarom jouw onderzoek door de makelaars bij jou in de buurt grondig te onderzoeken. Dit kan je zelf doen, maar er zijn ook online vergelijkingschecks beschikbaar die dit werk een stuk eenvoudiger maken. Daarnaast kan je ook eens in je omgeving naar de ervaringen van anderen vragen. Welke makelaars worden geprijsd en welke worden juist slecht aangeschreven? Mond-tot-mond reclame blijft altijd de meest waardevolle informatie die je kunt krijgen. Vraag daarnaast ook meerdere offertes aan, zo kan je direct zien welke makelaars de moeite waard zijn. Vervolgens kan je ze uitnodigen voor een huisbezoek om die belangrijke ‘klik’ zelf te ontdekken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl