Zonnepanelen aanschaffen maar hoeveel

Zonnepanelen aanschaffen, maar hoeveel?


Als je van het voornemen hebt om zonnepanelen te kopen dan ben je al goed op weg om bij te dragen aan een beter milieu. Een andere goede reden om van traditionele energie over te stappen op zonnepanelen is vanwege de besparing die het in jouw portemonnee oplevert. Als je genoeg zonnepanelen op het dak hebt liggen en meer energie produceert dan dat je verbruikt, dan kun je elektriciteit terugleveren aan het net. Maar hoeveel zonnepanelen heb je eigenlijk nodig?

Kijk naar het verbruik

Om te kunnen bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt op de woning om zelf te kunnen voorzien in elektriciteit is het belangrijk om naar het verbruik te kijken. Bekijk de jaarafrekeningen van de huidige energieleverancier eens om te bekijken wat het daadwerkelijke verbruik van jouw woning is. Het gemiddelde verbruik van een gezin met 4 personen is bijvoorbeeld ongeveer 4.600 kWh per jaar. Als je dit in het achterhoofd houdt dan kun je om het juiste aantal zonnepanelen te bepalen het beste de opbrengst wat omhoog bijstellen om genoeg speling te hebben. In dit voorbeeld kun je het beste uitgaan van een opbrengst van 5.400 kWh.

kijk naar het verbruik zonnepanelen

Grote huishoudens

Een groter huishouden, bedrijf of een grotere woning verbruikt al gauw meer energie dan een rijtjeswoning met een gezin van 4 personen. Als je meer verbruikt zul je voor een gelijke opbrengst dus ook meer zonnepanelen op het dak moeten laten aanleggen. Aan de hand van het huidige verbruik kun je een doel stellen voor de beoogde opbrengst per jaar. Daarna moet het aantal zonnepanelen worden berekent aan de hand van het vermogen dat de zonnepanelen opleveren.

Vermogen

Verbruikt jouw huishouden veel en vraag je jezelf af Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 10000 kWh? Dan moet het vermogen worden berekend. Het vermogen van een zonnepaneel wordt weergegeven in wattpiek. Wattpiek (Wp) staat voor de maximale hoeveelheid stroom die kan worden opgewekt door een zonnepaneel per seconde. Zonnepanelen worden geleverd met 300 Wp, 350 Wp en zonnepanelen 400 wp. Om de 10.000 kWh als jaarlijkse opbrengst te halen heb je met een vermogen van 400 Wp 25 zonnepanelen nodig op het dak. Met het juiste advies en een ervaren installateur kun je al snel beginnen met besparen op de energiekosten!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl