tips verhuizen

Tips om je verhuizing zo goed mogelijk voor te bereiden


Een verhuizing is vaak erg vermoeiend en het brengt veel stress met zich mee. Door je goed voor te bereiden op je verhuizing kun je ervoor zorgen dat het allemaal wat soepeler en minder stressvol verloopt. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je verhuizing.

Maak een checklist

Het maken van een checklist is één van de meest belangrijke onderdelen van een verhuizing. Maak je checklist zo compleet mogelijk, dus niet alleen met spullen die je niet moet vergeten maar ook met zaken die je moet regelen. Bijvoorbeeld het uitschijven op scholen, het wijzigen van je postadres, het inschrijven bij de nieuwe gemeente enzovoorts. Ook op internet kun je checklists vinden die je kan downloaden en uitprinten, deze kun je dan eventueel nog zelf aanvullen.

verhuizing sleutels

Werk per kamer

Zodra je begint met inpakken is het belangrijk om gestructureerd te werken. Hierdoor hoef je als je eenmaal in je nieuwe woning bent geen zoektocht te houden naar bepaalde spullen en zal je uiteindelijk ook een hoop tijd besparen bij het uitpakken. Door per kamer alle spullen in te pakken is het ook gemakkelijk om de dozen in je nieuwe woning gelijk in de juiste kamers neer te leggen.

Schakel hulp in

Vooral als je niet veel tijd hebt om je spullen in te pakken is het verstandig om hulp te vragen. Je kunt familie, vrienden of een professioneel verhuisbedrijf inschakelen. Door met meer personen tegelijk bezig te zijn werk je sneller en is het ook minder vermoeiend dan als je alles in je eentje moet gaan doen.

Label alle dozen

Als je alle dozen per kamer hebt ingepakt, is het verstandig om deze gelijk te labelen. Dit kun je doen met behulp van etiketten of met kleuren. Zo herken je de dozen nog voordat je ze hoeft open te maken en kun je ze gelijk in de juiste ruimte neerzetten in je nieuwe woning. Zo voorkom je dat je alles weer helemaal moet gaan uitpakken en daarna pas weet wat in welke kamer moet komen te staan.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl