Hoe kan je komende zomer optimaal van je tuin genieten

Hoe kan je komende zomer optimaal van je tuin genieten?


De temperaturen lopen op en steeds vaker laat de zon zich zien. Met andere woorden de zomer is in aantocht! De tijd dat je weer heerlijk kunt genieten in je tuin van het fijne weer. De tuin vormt de ideale basis om te vertoeven tijdens dit seizoen. Wil je weten hoe jij jouw tuin helemaal zomerklaar maakt? Lees dan verder!

De uitstraling van de tuin

Wanneer de lente begint, zorg je ervoor dat de tuin weer helemaal netjes is. Je snoeit de heggen en de struiken, haalt het onkruid weg en kijkt welke planten of bloemen bescherming nodig hebben tegen de zon. Het is dan ook tijd om nieuwe planten en bloemen toe te voegen aan je tuin. Op deze manier krijgt je tuin een hele nieuwe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan mooie stokrozen of viooltjes. Wil je liever meer groen in je tuin? Ga dan voor de Japanse hulst. De Japanse hulst is de laatste jaren steeds populairder geworden en is een goed alternatief voor de buxushaag. De plant heeft een zeer compacte groeivorm en de takken zijn voorzien van kleine groene blaadjes. Kortom een plant die perfect staat in zowel een kleine als grote tuin.

Ga aan de slag met je tuinmeubelen

Heb je je tuinmeubelen gedurende het gehele jaar buiten staan? Dan hebben ze voornamelijk in de herfst- en winterperiode veel te verduren gehad. Nu je er in de lente en vooral in de zomer veel gebruik van gaat maken, kunnen deze ook wel weer wat aandacht gebruiken. Loop ze na op eventuele gebreken en maak de tuinmeubelen schoon. Zo zorg je er ook nog eens voor dat de tuinmeubelen langer mee gaan.

Geef aandacht aan je zonnescherm of parasol

Ook je zonnescherm of parasol heb je de afgelopen periode niet veel gebruikt. Kijk daarom of deze nog in goede conditie is. Het is namelijk belangrijk dat je in de zomer de mogelijkheid hebt om schaduwplekken te creëren als de zon fel schijnt. Kan je zonnescherm of parasol een opknapbeurt gebruiken? Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze te laten repareren. Ben je toe aan iets nieuws? Dan vind je online allerlei verschillende soorten en maten.

 

Kortom, met een paar kleine stappen zorg je ervoor dat je tuin er weer als nieuw uitziet. Kies voor leuke planten, zoals siergrassen en geef aandacht aan je tuinmeubelen. Zorg er daarnaast voor dat je zonnescherm of parasol in goede staat is, om te genieten van zowel de zon in je tuin als de schaduwplekken. Ben je klaar met alle voorbereidingen? Dan wensen wij jou een hele fijne zomer in je opgeknapte tuin!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl