Bank

Hoekzetels, omdat ze zo stijlvol zijn


Hoekzetels hebben een totaal andere uitstraling dan zitbanken of fauteuils. Ook al heeft een hoekbank dezelfde functie als een zetel, namelijk lekker genieten en relaxen, toch geven hoekzetels een andere look aan je woonkamer. Wat maakt dit type van zitmeubels zo bijzonder en zijn alle hoekzetels geschikt voor elke woning? Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier op over dit toch wel unieke meubelstuk.

Wat maakt hoekzetels zo bijzonder?

Hoekzetels hebben een andere opstelling dan bijvoorbeeld twee bij elkaar horende banken. Een hoekzetel biedt op zijn minst evenveel ruimte als een twee- en een driezitsbank samen. Maar juist omdat alle zitplaatsen van een hoekzetel aan elkaar aansluiten, krijg je een intiemere sfeer. Je schuift zo zicht bij of zo ver van elkaar af als je dat zelf wilt. Je ligt alleen of met meerderen languit in je hoekbank. Hoekzetels nemen in vergelijking met zitbanken weinig ruimte in omdat je een van de hoeken van je woonkamer volledig benut.

Een hoekzetel op jouw eigen maat

Een andere bijzonderheid van hoekzetels is dat ze modulair samen te stellen zijn. Met andere woorden, je creëert zelf je zitmeubel. Je combineert zitplekken, hoekelementen, open eilanden, lounge zetels, chaise longues met elkaar en je vult eventueel aan met lockers. In kleinere woningen heb je vaak problemen om tegelijkertijd een twee- en een driezitsbank te plaatsen. Een kleine hoekzetel daarentegen raak je makkelijk kwijt in een minder ruime woonkamer. Bovendien kun je bij vele modellen nog kiezen voor een andere zitbreedte, zitdiepte, leuninghoogte en de breedte van de armleuningen. Zo creëer jij zelf een bijna op maat gemaakte hoekzetel voor bij jou thuis.

Welke hoekzetel kies je?

Hoekzetels bestaan in vele uitvoeringen. Eenzelfde model kun je bijvoorbeeld in leer of in stof kiezen. Stoer bruin leer geeft immers een totaal andere look aan je hoekzetel dan bijvoorbeeld een grijze strakke stof. Of je kiest voor een andere rugleuning dan wat je op foto of in de winkel ziet. Als je bijvoorbeeld liever stiksels in de rugleuning hebt, dan kan dit perfect. Ook voor de pootjes heb je vaak de keuze tussen bijvoorbeeld metaal of hout. En uiteraard kies je de kleur die het beste bij jou en je interieur past. Je bent je eigen interieurarchitect als het aankomt op hoekzetels. Laat ze aansluiten bij je andere meubelen, je overgordijnen, vloerkleden en accessoires. Kleed je hoekzetel mooi aan en maak er een pronkstuk van!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl