vlonderterras maken

Vlonderterras maken? Lees onze handige tips!


Prachtig, zo’n houten, zelf samengestelde ondergrond voor je terras. Maar welke soorten zijn er, wat moet je weten voordat je aan de klus begint en wat zijn de voordelen van zo’n vlonder? Op deze en andere vragen vind je hieronder het antwoord!

Soorten

Er zijn grofweg twee soorten vlonders te onderscheiden;

Tegelvlonder

Deze is eigenlijk al kant en klaar en wordt geleverd in diverse afmetingen. Het is een constructie die je met meerdere exemplaren naast elkaar kunt leggen voor een prachtig eindresultaat. Heft heeft qua opbouw veel minder voeten in de aarde dan de plankenvlonder. Zowel geïmpregneerd naaldhout als Bankirai hardhout wordt als basis voor de tegelvlonder gebruikt.

Plankenvlonder

Deze vlonder bestaat uit balken en planken waarmee je een vlonder samenstelt van de door jou gewenste afmetingen. Eerst breng je grondbalken aan die voor 90% de grond in worden gedrukt. Hieraan bevestig je de liggers en hier maak je de vlonderplanken vast, die op de grondbalken komen te liggen. Daarna kun je aan de zijkanten plinten monteren voor een schitterend uiterlijk en hierna je terras inrichten. Dit is in een notendop hoe je met behulp van vlonderplanken je plankenvlonder creëert.

plankenvlonder

Tips

Ga nooit onbezonnen te werk en meet vooraf goed hoe groot de vlonder dient te worden. Kijk ook of dit wel in het gewenste tuinoppervlak past.

Verder bevelen wij het volgende aan;

  • Stel de vlonder met twee personen samen; dit gaat een stuk sneller en er ontstaan een stuk minder snel vergissingen op het gebied van een constante afstand tussen planken.
  • Draag altijd werk(hand)schoenen om nare ongelukken met splinters te voorkomen.
  • Koop je je vlonderplanken online of in een groothandel? Houd dan altijd de afstand tussen de vlonderplanken aan die door je specialist geadviseerd wordt. Deze kan onder andere van het soort hout afhankelijk zijn.
  • Verplaats af en toe het meubilair en de andere spullen die op de vlonder staan. Zo ontstaat er minder snel een kleurverschil. Zeker door in de winter je meubilair op te bergen, voorkom je dat er een contrast ontstaat in de kleur van je vlonderplanken.

Veel succes met het samenstellen van je vlonder!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl