Genieten van de helder roze phlox paniculata

Genieten van de helder roze phlox paniculata


Wanneer je op een zomerdag aan het genieten bent van het prachtige weer dan is het ook fijn als je tuin er ook een beetje zomers uit ziet. Je kan wat planten toevoegen of wat gras om je tuin meer kleur te geven, maar je kan ook wat kleurrijke planten toevoegen aan je tuin. Een voorbeeld van een kleurrijke plant is de phlox paniculata. De bloemen hebben een helder roze kleur die erg opvalt in je tuin. Verder beschikt de plant over een wat donkerder blad. Hierdoor komt de roze kleur nog beter tot zijn recht.

Eigenschappen van de phlox paniculata

De phlox paniculata heeft een bloeiperiode van juni tot juli, de plant kan ook nog bloeien in de herfstmaanden. Hij heeft een lekkere geur die zich verspreid over de plek waar de plant staat. De plantennaam  is vlambloem of Flox, deze naam komt voornamelijk af van de kleuren van de bloemen van de plant. De familienaam van de phlox paniculata is de Polemoniaceae. Er zijn veel verschillende uitvoeringen te vinden van de phlox paniculata. Hierbij variëren de planten in lengte en in kleur van elkaar. Een paar voorbeelden zijn:

–          Miss Jill: deze plant wordt 60 centimeter hoog. De bloemen van de plant zijn meestal crème wit en lilaroze aan de binnenkant van de bloem.

–          Miss Katherine: Deze plant wordt tussen de 80 centimeter en 1 meter hoog. De bloemen van de plant komen meestal voor een de kleur lavendelblauw gecombineerd met wit.

–          Lichtspel: deze plant wordt meestal tussen de 1 meter 10 en 1 meter 20. De bloemen van de plant zijn lilaroze maar de kleur kan veranderen wanneer er minder zon op de plant valt.

–          Anneke: Deze plant wordt tussen de 1 meter 30 en 1 meter 50 en is een van de grootste soorten van de phlox paniculata. De plant heeft witroze bloemen, deze bloemen zijn aan de kleine kant.

De bovengenoemde planten en de phlox paniculata zijn goed te combineren in je tuin met andere planten. Voorbeelden van planten die goed passen bij de phlox paniculata zijn de Veronicastrum, Eupatorium, Echinaceae, Acanthus, Monarda, Salvia, Hosta, Siergrassen, Rozen, Lavatera, Anemone, Perovskia, Verbena en de Kalimeris.

Waar komt de phlox paniculata het beste tot zijn recht?

De standplaats van de phlox paniculata is het beste wanneer deze plant in de zon of in de halfschaduw staat. De favoriete bodem van deze plant is een normale bodem het liefst een beetje vochtig. Op de bloemen komen vaak veel vlinders af, dit komt door de kleuren en de geur van de bloem die veel vlinders aantrekt. Het is belangrijk dat de ph waarde van de bodem neutraal is voor de phlox paniculata. Bij het planten van de phlox paniculata kunnen er ongeveer 6 tot 9 planten worden geplant per vierkante meter.

Het onderhouden van de phlox paniculata

Voor de phlox paniculata is het nodig dat deze worden geplant op een goed doorlatende grond, deze moet redelijk vochtig en vruchtbaar zijn. Voor het beste resultaat van deze plant wordt het aangeraden om de plant jaarlijks te bemesten. De plant heeft zo meer kans om de bloemen zo mooi en dik mogelijk tot uiting te laten komen. Bij het verzorgen van de plant kan het helpen om de zwakke stengels van de plant te verwijderen, zo kan je grotere bloemen verwachten. De phlox paniculata doet het niet zo goed op een kleigrond, je kunt dan het beste tuinturf, compost of zand door de grond mengen.

Verder informatie over de phlox paniculata

Het wordt aangeraden om de stengels van de bloemen van de plant of in het najaar of in het voorjaar tot op de grond af te knippen. De plant kent verschillende ziekte. Een veel voorkomende ziekte van deze plant zijn de aaltjes. De enige oplossing is helaas het rooien van de plant en het verbranden van de resten daarna. Het wordt aangeraden om maar liefst twee jaar na de aaltjes te wachten met het planten van de phlox paniculata op diezelfde plek waar de plant ziek is geworden. Een ander probleem van de plant is meeldauw. Dit kan tegen worden gegaan door een vochtige bodem en wind die door de planten heen kan waaien.

Een andere soort die veel lijkt op de phlox paniculata is de Phlox maculata. De Phlox maculata heeft slanke stengels en de bladeren van deze plant zijn iets smaller.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl