Wat komt er allemaal kijken bij het verhuizen van een bedrijf?

Wat komt er allemaal kijken bij het verhuizen van een bedrijf?


Het kan om wat voor reden dan ook voorkomen dat jij met je bedrijf moet verhuizen. Dit kan zijn omdat het pand waar je momenteel zit niet meer aan de eisen voldoet, omdat je in de afgelopen tijd dusdanig bent gegroeid dat het tijd is voor de volgende stap. Ontzettend mooi natuurlijk, maar ook een enorme uitdaging. We hoeven je namelijk niet uit te leggen dat het verhuizen van je bedrijf net even wat andere voorbereidingen nodig heeft, dan wanneer je gaat verhuizen van de ene naar de andere woning. Omdat we toch merken dat niet iedere ondernemer hierbij stilstaat, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je, waar je zeker rekening mee moet houden op het moment dat je met je bedrijf naar een nieuwe locatie gaat.

Planning

Een goede planning is het belangrijkste voor een succesvolle bedrijfsverhuizing. Je wilt natuurlijk niet dat de standaardprocessen komen stil te staan, waardoor je misschien wel geld misloopt. Nu is het natuurlijk wel logisch dat er een keer een moment komt waarop je daadwerkelijk helemaal over moet, maar dan wel zo soepel mogelijk. Zorg ervoor om daarom ruim voor de verhuizing te beginnen met het maken van een planning. Daarbij is het, afhankelijk van het type verhuizing, belangrijk om alle betrokken partijen om tafel te hebben, zodat dit op elkaar kan worden afgestemd. Vooral als het om een grote verhuizing gaat, is het inhuren van een extern verhuisbedrijf voor je bedrijf verhuizen een verstandige keuze. Deze partijen weten precies wat er nodig is en waar je allemaal rekening mee moet houden. De kosten die je eventueel bespaard om het toch zelf te doen, worden namelijk zo teniet gedaan op het moment dat de hele boel een paar uur stilstaat.

Communicatie

Tijdens het verhuizen van je bedrijf, is het belangrijk dat je goed blijft communiceren. Dit geldt niet alleen voor de mensen die direct betrokken zijn bij de verhuizing, maar ook voor alle andere belanghebbenden, zoals medewerkers, klanten en leveranciers. Op deze manier voorkom je dat er verwarring ontstaat, wat uiteindelijk kan zorgen voor problemen tijdens de hele verhuizing. Hou ze regelmatig op de hoogte van updates en maak duidelijk wie ze kunnen benaderen voor vragen of problemen. Vooral voor het personeel dat indirect betrokken is, is het belangrijk om te weten waar ze aan toe zijn. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld wekelijks een mail rondstuurt of iedereen in de kantine even toespreekt. Dit voorkomt een hoop verwarring, weten we uit ervaring.

Let op je budget

Het verhuizen van je bedrijf kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Natuurlijk zijn er altijd onvoorziene kosten, maar in de basis kun je prima een budget bepalen waaraan je je voor het grootste deel aanhoudt. Excessen zijn er altijd, maar als je een procent of 10/15 als marge incalculeren, dan ben je een heel eind. Zo weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar voorkom je ook dat je voor een vervelende verrassing komt te staan.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl