hoelang wonen wespen in een wespennest

Hoelang wonen wespen in een wespennest?


Een wespennest in of rondom uw woning kan voor ontzettend veel overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de wespen u kunnen steken of op uw etenswaren kunnen gaan zitten. Hoewel u de wespen in zo’n geval weg kunt jagen, kunnen de beestjes verschillende soorten bacteriën bij zich dragen. Op deze manier kunt u ziek worden, als u de etenswaren nog gebruikt! Voor mensen met een allergie kan een wespensteek zeer gevaarlijk zijn. In het bijzonder wanneer u rond uw hals of in uw keel gestoken wordt. Reden genoeg om een wespennest tijdig te laten verwijderen. Kunt u er ook voor kiezen om het wespennest te laten zitten en de wespen op natuurlijke wijze te laten sterven? Wij zochten het uit!

Wespen zitten vaak de hele zomer in hun nest

Aan het begin van zomer beginnen de wespen aan het bouwen van hun nest. Hierbij legt een wespenkoningin eerst larven, die uitgroeien tot werksters. Deze werksters zorgen dat het wespennest z’n klassieke vorm krijgt. U zult dit merken aan de aanvliegroute van wespen, die bijvoorbeeld voortdurend naar een specifieke plek onder uw dakpannen of in uw muur vliegen. Naast de wespennesten die tussen uw muren of onder dakpannen worden opgebouwd, kunnen de wespen ook struiken of holle bomen als een basis voor hun nest gebruiken. De wespen blijven gedurende de zomer bezig met het uitbreiden van hun nest.

wespennest zomer

Aan het eind van de zomer sterven wespen

Tegen het einde van de zomer worden de wespen minder actief. Het wordt eerder donker en de temperatuur daalt. Naarmate de herfst en winter dichterbij komen, zullen er steeds meer wespen sterven. Enkel de jonge koningin van het wespennest blijft in leven. Het dier houdt zich tot de volgende zomer op in het nest, om vervolgens weer opnieuw aan deze cyclus te beginnen. Houd hier rekening mee, als u het nest aan het eind van de zomer zou verwijderen. De kans is zeer groot, dat hier nog een koningin in zit. Doordat wespen gedurende de hele zomer in leven blijven, is het verstandig om een wespennest tijdig te verwijderen.

zomer sterven wespen

Hulp bij een wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen is niet iets wat u eenvoudig zelf doet. De kans dat de wespen u steken is zeer groot. Zij zullen zich immers al snel aangevallen voelen! Gelukkig zijn er professionele ongediertebestrijders, die hulp kunnen bieden bij het verwijderen van een wespennest.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl