Huis verkopen zonder makelaar dit zijn de mogelijkheden

Huis verkopen zonder makelaar: dit zijn de mogelijkheden


Voor veel mensen is het vanzelfsprekend; wanneer je je huis gaat verkopen, schakel je een verkoopmakelaar in. Vaak wordt er niet naar andere mogelijkheden gekeken terwijl deze er zeker wel zijn. Natuurlijk is het prima om je huis te verkopen met een makelaar, maar er zijn ook manieren om dit zonder makelaar te doen. Zo bespaar je flink op de hoge makelaarskosten en dat kan natuurlijk goed van pas komen. Er zijn in principe twee manieren om je huis te verkopen zonder makelaar. Wij vertellen je er graag meer over.

Zelf je huis aan particulieren verkopen

Wanneer je zelf redelijk wat verstand van zaken hebt als het aankomt op het kopen en verkopen van woningen, kun je natuurlijk zelf je huis aan particulieren verkopen. Dat kan heel wat voordelen hebben. Zo bespaar je natuurlijk op de hoge makelaarskosten. Ook ken jij je huis een stuk beter dan een makelaar, waardoor je het huis waarschijnlijk een stuk beter kan verkopen tijdens een bezichtiging. Over bezichtigingen gesproken, daarin ben je zonder makelaar ook een stuk flexibeler. De meeste mensen vinden het toch wel prettig als ze bijvoorbeeld ‘s avonds of in het weekend kunnen komen kijken zodat het ze geen problemen met het werk oplevert. En dat kan jou zelf natuurlijk ook goed uitkomen.

Zelf je huis aan particulieren verkopen

De nadelen van zelf je huis verkopen

Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn als je je huis zelf wil verkopen; anders zou iedereen dat wel doen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om je woning zelf op Funda te zetten; dat kunnen alleen makelaars. En laat dat nu net hét platform zijn waar mensen hun zoektocht naar een woning beginnen. Ook zijn makelaars natuurlijk erg goed in het onderhandelen over de verkoopprijs, waar dat voor particulieren echt wel een stuk lastiger kan zijn. Ben je zelf niet op de hoogte van de juridische zaken omtrent het verkopen van een huis en weet je zelf niet hoe je een koopcontract op moet stellen, dan is het ook geen slim idee om je huis te verkopen zonder makelaar.

De nadelen van zelf je huis verkopen

Je huis verkopen aan een vastgoedhandelaar

Een andere manier om je huis te verkopen zonder makelaar, is via een vastgoedhandelaar. Vaak denk je daar niet meteen aan, maar het kan heel veel werk schelen. Zo hoef je geen bezichtigingen te doen en zit je ook niet in onzekerheid over wanneer je huis verkocht gaat worden. Als je meer wil weten over het verkopen van je huis via een vastgoedhandelaar, kun je terecht bij Bagro Vastgoed. Zij hebben al jaren ervaring in het kopen, opknappen en verkopen van woningen en vertellen je er graag meer over.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl