landelijke keuken inrichten

Landelijke keuken inrichting


Net als voor de rest van je woonhuis wil je je keuken ook mooi en leuk inrichten. Als je voor je woning een landelijk karakter hebt gekozen, kun je er bijna niet onderuit om ook je keuken een landelijke inrichting te geven. Landelijk is modern met een nostalgische twist. Als je een paar ‘regels’ van landelijke keukentrends in acht neemt, kom jij tot een mooie en sfeervolle cottage keuken. Hieronder volgen alvast een paar tips.

Gebruik neutrale kleuren

Landelijke keukens worden vaak in witte lak of in naturel hout uitgevoerd. Dat zijn de meest neutrale kleuren die je ook maar kunt hebben. De laatste jaren zien we toch wel wat fellere kleuren opduiken zoals blauw, bruin en soms ook wel rood. Dit maakt dat de keuken er minder koel en daardoor gezelliger uitziet.

Hou het bij een traditionele look

In een landelijke keuken inrichting misstaan moderne apparaten helemaal. Zorg er daarom voor dat microgolf, ijskast of vaatwasmachine achter deuren zijn weggestopt. Gebruik ook geen modern servies of bestek en kies zoveel mogelijk voor gebruiksvoorwerpen met een ‘ouderwetse look’.

Fornuizen en schoorstenen

Bij een landelijke keukeninrichting hoort een grote schouw. Dit element dateert uit de oude boerderijen en is nu nog altijd populair. Uiteraard is de open haard helemaal verdwenen uit de keukentrends. In de plaats kun je een groot fornuis plaatsen. Dit is een echte eyecatcher in een landelijke keuken.

Werk met ‘open vakken’

Keukenkasten met een landelijk karakter komen soms robuust en groots over. Als je dat effect niet wilt, kun je met open vakken werken. Zorg in je kasten voor open legplanken of deuren met glas en plaats daarin je mooie servies, glazen of aardewerk kommen. Dit geeft meteen al een andere dimensie aan je keuken. Je kunt overwegen om een kookeiland of een rolkast in het midden van de keuken te plaatsen. Onderaan kun je laden of rieten manden voorzien. Ook dit geeft een speels karakter aan je keuken.

Laat het groen binnenkomen

Je hebt voor een landelijk woonhuis gekozen omdat je tussen het groen wou zitten? Zorg dan ook voor wat planten in je landelijke keuken. Plaats je kruidenrekje goed zichtbaar en creëer zo een extra groen plekje in je woonhuis!            

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl