Interieurbeplanting

Interieurbeplanting voor een natuurlijke uitstraling in huis


Interieurbeplanting kan veel betekenen voor iedere ruimte. Dit geldt voor zowel privé als zakelijke ruimtes. Planten geven de woning direct een andere uitstraling. Al zet je maar een simpel boeket op de salontafel, het effect is direct merkbaar. Natuurlijk kan je het ook veel groter aanpakken. Dat zien we bijvoorbeeld bij één van de grootste woontrends van dit moment: de Urban Jungle. Bij deze trend wordt er zoveel mogelijk groen in huis gehaald. Denk bijvoorbeeld aan plantenwanden, maar ook andere natuurlijke elementen die de stijl complimenteren. Maar wat doet interieurbeplanting precies voor ons? Waarom is het zo belangrijk om planten in huis te halen en hoe combineer je deze binnen jouw interieur?

Gezondheidsvoordelen

Uit talrijke onderzoeken blijkt dat planten een positieve invloed hebben op de gezondheid van mens en dier. Zo is gebleken dat meer groen in een ziekenhuiskamer het herstel bevordert. Mensen werden sneller beter en kwamen weer snel in beweging. Het is niet voor niets gebruikelijk een bosje bloemen mee te nemen als iemand in het ziekenhuis ligt. Op die manier proberen we onderbewust het herstel van diegene te bevorderen. Daarnaast maken planten en bloemen ons vrolijk. De kleuren geven de kamer een vrolijke uitstraling en het krijgen van een bos bloemen is altijd een feestje.

Sommige plantensoorten kunnen tevens de lucht fileren. Hierdoor geniet je van een schonere lucht binnenshuis. Vooral voor mensen die kampen met allergieën is dit een fijn idee. Bovendien kan een schonere lucht de weerstand verhogen, daardoor word je minder snel ziek.

Wist je dat bloemen en planten ook stress kunnen verminderen? Planten zorgen voor minder stress op de werkvloer, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Hierdoor stijgt de werkefficiëntie en komen werknemers minder snel met burn-out gerelateerde klachten thuis te zitten. Ook op kantoor is interieurbeplanting dan ook ontzettend belangrijk.

Gezondheidsvoordelen planten huis

Natuurlijke en warme uitstraling

Natuurlijk wil het oog ook wat. Naast de talloze gezondheidsvoordelen staan planten ook gewoon heel gezellig. Een huis zonder planten zal je in ons land niet vaak ontdekken. Vrijwel iedereen heeft wel een vorm van beplanting in huis staan. Zelfs als je geen groene vingers hebt, zijn er planten die mogelijk een plaatsje in je hart kunnen veroveren.

Mis jij iets in huis? Geniet je niet van het ‘thuiskomen’ gevoel als je binnenkomt? Voelt de woning kil en leeg aan, ondanks de talloze meubels en accessoires die opgesteld zijn? Het verzorgen van de interieurbeplanting is een goede eerste stap naar meer sfeer en een warme uitstraling binnenshuis.

Advies nodig?

Heb jij totaal geen groene vingers en kan je wel wat hulp gebruiken? Weet je niet welke planten geschikt zijn? Neem dan contact op met een specialist in beplanting. Zij kunnen jou precies vertellen welke plantensoorten geschikt zijn voor jouw woning en wat voor onderhoud zij vereisen. Vaak is het mogelijk om geheel vrijblijvend advies te vragen en vervolgens samen een duidelijk plan op te stellen. Heb je advies nodig? Schroom je dan zeker niet om een specialist in te schakelen. Zo geniet je binnenkort van geweldige interieurbeplanting om jouw woning mee te verrijken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl