Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?


Het is weer zomer! Lang hebben we naar dit moment uitgekeken. Nu is het enkel nog hopen op mooi weer als we eindelijk van onze welverdiende vrije tijd mogen genieten. Nu we de afgelopen weken nog met redelijk koel en wisselvallig weer zijn doorgekomen, is het moeilijk om al iets van die zomerkriebels te voelen. Wacht echter niet te lang met het zomerproof maken van de tuin. Het zou toch zonde zijn als je op de eerste mooie zomerdag van dit jaar enkel keihard moet bikkelen om de tuin op orde te krijgen? Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Of weet je nog helemaal niet wat je met de tuin wilt doen? In dit artikel geven we enkele tips. Zo geniet jij het komende seizoen volop van jouw eigen tuin!

Terrasoverkapping, inclusief schuifpui!

Is jouw tuin echt aan een flinke make-over toe en wil je deze in zijn geheel aanpakken? Overweeg dan eens om het woongenot en de waarde van je huis te verhogen door een terrasoverkapping inclusief schuifpui te plaatsen. Schuifpuien worden voornamelijk gebruikt om terrasoverkappingen nog functioneler te maken.

Terrasoverkapping, inclusief schuifpui

Een terrasoverkapping is de ideale toevoeging voor iedere woning, omdat deze jou de mogelijkheid biedt om zelfs tijdens wisselvallig weer van eigen tuin te genieten. Zeker in Nederland kan dit een prettige gedachte zijn. Helaas houdt een terrasoverkapping de kou niet tegen. Een schuifpui kan dit echter wel! Hierdoor richt jij jouw tuinkamer geheel naar eigen wens in en kan je hier het gehele jaar door gebruik van maken. Wanneer je echt op zoek bent naar verandering, is een terrasoverkapping de ideale oplossing!

Schakel een hovenier in

Weet je echt niet wat je met je tuin aan moet? Ben je continu op zoek naar manieren om de tuin zo goed mogelijk te stylen? Wil je deze zo onderhoudsvriendelijk mogelijk houden? Dan kan je wel wat professionele hulp gebruiken.

Vaak zien we dat mensen verliefd zijn geworden op een huis met tuin, maar puntje bij paaltje niet weten hoe ze deze moeten onderhouden. Het gevolg is vaak een tuin die er een beetje troosteloos uitziet. Door een hovenier in te schakelen, zorg jij ervoor dat jouw tuin weer helemaal zomerproof is en ook de volgende seizoenen er mooi bij staat. Daarnaast verricht een hovenier niet alleen het ontwerp en het stylen van de tuin, maar zal deze de tuin ook op periodieke basis onderhouden. Hierdoor heb jij weinig omkijken naar de tuin, maar kan je wel volop genieten van haar prachtige uitstraling!

Kies de juiste zonwering

Natuurlijk hopen we op een zonovergoten zomer. Al die zonnige dagen hebben echter wel één groot nadeel: het wordt snel te warm in de tuin en ook de huid is dan minder beschermd. Gelukkig kan je dit eenvoudig oplossen door de juiste zonwering uit te kiezen. Met een pergola zonwering geniet jij altijd van een plekje om heerlijk uit de zon te zitten. Ook ideaal als je kinderen nog klein zijn. Zo kan je hun huidjes beschermen en kunnen ze volop genieten van de zomerse dagen.

Wij zijn klaar voor de zomer. Vergeet vooral niet om zonnebrand te smeren!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl