Heb je het juiste veilige gereedschap voor je verbouwing in huis?

Heb je het juiste veilige gereedschap voor je verbouwing in huis?


Omdat de huizenmarkt toch behoorlijk oververhit is, kiezen veel huiseigenaren voor de verbouwing van hun eigen huis. Daarvoor worden de meest uitgebreide plannen en begrotingen gemaakt. Heb je een behoorlijke overwaarde op je huis, dan kan het aantrekkelijk zijn om de boel eens grondig te gaan renoveren en te verduurzamen. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken wanneer je de boel een flinke upgrade wilt geven?

Vaak ga je eerst met je huisgenoten om tafel om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Een telefoontje naar de hypotheekverstrekker en naar een taxateur is ook verstandig. Zo weet je wat het budget is wat je uiteindelijk aan je verbouwing kunt besteden.

Zelf of aannemer

Heb je zelf kennis van verbouwen, heb je de tijd en handige familieleden, dan is het te overwegen om de klus zelf te doen. Wanneer het budget bekend is, volgt het maken van een goede planning. Die kun je vastmaken aan een tijdlijn, uitprinten en op de deur hangen, zodat je altijd precies voor ogen hebt hoe ver je met je project bent.

Neem je een aannemer in de arm dan kun je rekenen op pittige prijzen door de gestegen materiaalkosten. Bovendien moet je er rekeninge mee houden dat je voorlopig niet aan de beurt zal zijn.

Materiaal

Ga je zowel binnen als buiten op hoogte aan de slag dan heb je niet alleen professioneel gereedschap nodig maar ook materiaal om veilig op hoogte te werken. Voor binnenshuis voor de kleiner klussen is een bordestrap een ideaal opstapje om hogere plekken te bereiken. Dit soort ladders staat ook bekend onder de benamingen als huishoudtrap, enkele trap, bouwtrap of trapladder. Daarbij kan de keuze gemaakt worden uit de zogeheten klustrappen maar ook uit professionele versies.

Ga je bijvoorbeeld het huis buitenom schilderen of zelf het voegwerk aanpakken dan volstaat een bordestrap niet meer, maar is een ladder of beter nog een steiger meer van toepassing. Zo’n steiger biedt plek voor je gereedschap en materiaal waar je mee werkt. Zo heb je altijd de benodigde spullen op een veilige manier bij de hand.

Veiligheid

Bij verbouwingen werk je meestal met zwaardere gereedschappen dan bij normale klussen. Dat kan klopboormachine zijn, een cirkelzaag, een slijpmachine of pneumatische hamer zijn voor het sloopwerk. Zorg dat deze machines van alle veiligheidsmaatregelen voorzien zijn. Om jezelf te beschermen doe je er goed aan werkschoenen met stalen neuzen, een beschermingsbril, mondkapjes een overall en werkhandschoenen aan te schaffen.

Daarnaast wil je ook precies alle afstanden en maten weten. Daarbij komt de ouderwetse duimstok nog altijd goed van pas, maar zorg ook dat je een winkelhaak, een waterpas een rolmaat en eventueel een lasermeter voor het precisiewerk paraat hebt. Want meten is weten.

Subsidie

Heb je genoeg budget maar wil je ook nog wat overhouden voor de housewarming party wanneer je klaar bent, dan doe je er goed aan om je eens flink te verdiepen in welke subsidies je allemaal kunt krijgen van de overheid. Vanaf 26 januari 2022 heb je namelijk recht op de verhoogde subsidiebedragen voor zonneboilers. Ook zijn vanaf 1 januari 2022 de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen van 20 naar 30 procent verhoogd, terwijl de voorwaarden voor de minimale m2 ruimer zijn geworden. Overigens gelden de isolatiemaatregelen alleen voor woningeigenaren.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl