minimalistische uitstraling in de badkamer

Tips voor een minimalistische uitstraling in de badkamer


Een minimalistisch interieur is de afgelopen jaren al ontzettend populair geworden. We zien het bovendien ook in steeds meer interieurstijlen terug. Zo staan de populaire Scandinavische- en industriële interieurstijlen geheel in het teken van minimalisme. Bij het minimaliseren van het interieur wordt er vaak niet aan de badkamer gedacht. Terwijl dit juist de ruimte is waar minimalisme goed tot zijn recht zal komen. Vooral omdat minimalisme voor rust en sereniteit zorgt. Iets waar je in de badkamer juist naar verlangt.

Wil jij genieten van een oase van rust in jouw eigen badkamer? En ben je al volop op zoek naar inspiratie bij BadkamerXXL? Met de volgende tips beschik je binnen mum van tijd over een minimalistische uitstraling!

Geen frutsels en andere overbodige accessoires

Een minimalistische badkamer kenmerkt zich door het ontbreken van frutsels en andere overbodige accessoires. Hoe minder hoe beter. Dat is het motto van deze stijl. Dat betekent echter niet dat de badkamer niet vol met sfeer zit. Door het gebruik van grote elementen die een belangrijke functie hebben is de badkamer niet alleen heel sfeervol, maar ook nog eens praktisch in gebruik. Grote elementen en een goed gebruik van de totale ruimte is allesbepalend voor het laten slagen van deze stijl. Less is more.

Werk de toevoer van het water weg

In de badkamer is de douche natuurlijk het stralende middelpunt. Maar in de minimalistische badkamer wil je natuurlijk niet dat de toevoer van het water duidelijk zichtbaar is. Dit verstoort niet alleen de minimalistische uitstraling, maar veel mensen vinden het ook nog eens heel onaantrekkelijk. Gelukkig is de toevoer eenvoudig weg te werken met het gebruik van inbouw douchesets. Hiermee kunnen alle elementen van de douche in de badkamerwand of de douchestang worden verwerkt. Dat geeft een moderne en minimalistische uitstraling aan iedere badkamer.

https://wonenwereld.nl/wp/wp-content/uploads/2020/09/inbouw-douchesets.jpg

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een minimalistische badkamer oogt vooral heel opgeruimd. Er liggen geen handdoeken, tubes tandpasta en make-up in het zicht. Deze worden netjes opgeborgen om het ruimtelijke effect te bewaren. Daarom is het belangrijk om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Geen paniek, want ook in de kleine badkamer is dit gewoon mogelijk. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van multifunctionele badkamermeubels. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel met extra diepe kastjes. Of kies voor een spiegelkast. Zo beschik je direct over een wastafelspiegel (handig om je haar te checken en voor een ruimtelijk effect te zorgen!) en geniet je ook nog eens van de nodige extra opbergruimte. Win-win!

Voeg luxe toe

De badkamer is al heel lang niet meer alleen de plek waar je je vlug opfrist. Het is de ruimte waar je volledig tot rust kunt komen na een lange werkdag of even kunt opladen in het weekend. Je neemt hier de tijd. Geniet van de omgeving. En bovenal van alle luxe. Dat mag dan ook zeker niet ontbreken in de minimalistische badkamer. Voeg daarom gerust iets van luxe toe in deze ruimte. Kies voor een ware eyecatcher zoals een staand bad of een tweepersoons whirlpool. Laat eventueel ook een bluetooth installatie in de wanden bouwen, zodat je tijdens het badderen of douche naar je favoriete muziek kunt luisteren. Zo creëer je eenvoudig het ultieme wellnessgevoel in eigen badkamer.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl