sloten laten maken

Kies voor veiligheid met een gecertificeerd slot


Het is niet iets waar we graag over nadenken: de veiligheid van onze woning. Toch is het wel belangrijk. In onze huidige samenleving komt het helaas maar al te vaak voor dat er vernielingen of diefstallen worden gepleegd in en om woningen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je woning zo efficiënt mogelijk beschermd. De allereerste stap hiervoor is het uitkiezen van een goed slot. Een slot koop je altijd bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, zoals deur-cilindersloten.nl. Een slot? Dat is toch zo open te breken? Dat zal waarschijnlijk jouw eerste reactie zijn. Toch kan je met een slim slot al heel veel inbraken voorkomen. Als een inbreker enorm veel tijd nodig heeft om een slot open te breken, zullen ze sneller geneigd zijn om een ander huis op te zoeken. Maar welk slot is nu geschikt voor jouw woning? En wat is het voordeel van een gecertificeerd slot?

Het voordeel van een gecertificeerd slot

Bij de aankoop van een gecertificeerd slot ontvang je altijd een sleutelcertificaat en codekaart. Hiermee kun je voorkomen dat je sleutels erg gemakkelijk bijgemaakt kunnen worden. Als je sleutel niet gecertificeerd is, kan het zijn dat iemand je sleutels opraapt en ze laat namaken. Zo verleen je ze ongewild toegang tot je huis en heb je ook nog eens geen poot om op te staan als je hiermee naar de politie gaat. Er zijn dan immers geen inbraaksporen. Zorg er wel voor dat je het certificaat en de code altijd zorgvuldig bewaard. Als je deze kwijtraakt moet je ook direct een nieuw slot aanschaffen. De sleutels mogen immers alleen bijgemaakt worden als je deze kunt aantonen.

Je woning nog beter beveiligen

Zoek je naar manieren om je woning nog beter te beveiligen? Zorg er dan allereerst voor dat het slot op je deur is vervaardigd door een professional en dat de sleutels niet gemakkelijk nagemaakt kunnen worden. Daarna kun je aan de slag gaan met het toevoegen van extra veiligheidsopties aan je woning. Ga bijvoorbeeld voor een alarm met smartphone functie. Zo is het mogelijk om je woning 24/7 in de gaten te houden en alarm te slaan als dat nodig is. Zodra er ongebruikelijke activiteiten om en in het huis opgepikt worden, zal het apparaat een melding sturen naar je smartphone en verbind hij je direct door met de bewakingscamera. Zo weet je direct wat er aan de hand is en kun je met die kennis vervolgstappen ondernemen.

veiligheid met een gecertificeerd slot

Wist je dat het gebruik van een lichtsensor het risico op inbraak en vernieling in en rond je woning kan verkleinen? Het licht schakelt direct aan bij de lichtste beweging. Hierdoor kun je het inbraakproces bemoeilijken en zullen ze sneller kiezen voor een andere woning.

 

Inbraak voorkomen

Met het juiste slot kun je het risico op inbraak al enorm doen afnemen. Maar waarom is dat eigenlijk? Uit onderzoek is gebleken dat inbrekers niet langer dan 2 minuten willen besteden aan het betreden van een woning. Dan wordt het risico om betrapt te worden te groot. Als jij ervoor kan zorgen dat jouw woning dusdanig beveiligd is dat het langer dan 2 minuten duurt om binnen te komen, verklein je de kans op inbraak aanzienlijk.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl