led lampen mooi warm licht

LED-lampen zijn ideaal, maar geven ze ook mooi, warm licht?


LED is misschien wel de beste technologie op het gebied van verlichting op dit moment. Zo is LED-verlichting zeer duurzaam in gebruik. Het gaat jaren mee en het stroomverbruik is aanzienlijk lager dan andere vormen van verlichting. Op deze manier zijn de kosten voor aanschaf niet alleen lager. Omdat je er heel lang mee kunt doen. Maar zal het je ook nog eens minder stroom kosten om de lampen aan te zetten. En dit is goed voor je portemonnee én het milieu.

Maar zitten er ook keerzijden aan LED-verlichting? Geeft het bijvoorbeeld mooi, warm licht zoals andere varianten van verlichting? Je leest het hier!

Geeft LED-verlichting ‘lelijk’ licht?

Vaak werd gezegd dat LED-lampen een lelijk blauw wit licht geven. Maar daar is vandaag de dag weinig sprake meer van. Led verlichting is namelijk verkrijgbaar in enorm veel kleuren en uitvoeringen. Denk aan spots en buizen welke voor sfeerverlichting kunnen zorgen.

Om een beeld te krijgen van de warmte van LED-verlichting. Kijken we naar de kleurtemperatuur van LED. Dit wordt uitgedrukt in Kelvin.

Kelvin (K)

Wanneer we de kleurtemperatuur uitdrukken. Wordt dit in Kelvin (K) gedaan. Vaak wordt er ook naar de temperatuur in graden Celcius gekeken. Maar in dit artikel kijken we enkel naar Kelvin.

Het werkt zo. Kelvin wordt in een schaal uitgedrukt. En hoe lager het is, hoe warmer de kleur zal zijn. Een gloeilamp heeft een kleurtemperatuur van 2.700K. Een flame een kleurtemperatuur van 2.200K. Tevens zijn er al LED-lampen die een kleurtemperatuur hebben die deze grens overschrijdt.

Nieuwe ontwikkelingen

Led-verlichting is een relatief nieuwe ontwikkeling. En daarom komen er nog volop ontwikkelingen bij. Filament lampen zijn hier een voorbeeld zijn. Dit zijn LED filament staafjes welke eruit zien als een gloeidraad lamp. Het geeft een sfeervolle verlichting. En een lage kleurtemperatuur in Kelvin. Deze lampen worden al aangeboden en kun je dus gewoon aanschaffen. Neem dus vooral een kijkje op het internet wanneer dit interessant voor je klinkt.

LED in bijzondere verlichting

LED als verlichting wordt dus steeds populairder. En dat betekent ook dat het beschikbaar wordt in meer een meer uitvoeringen. En zo ook in bijzondere verlichting. denk bijvoorbeeld aan kroonluchters. Doordat het aanbod van LED-verlichting groter wordt, kun je ook LED in je kroonluchter plaatsen. Het is ook mogelijk om ervoor te zorgen dat je de verlichting kunt dimmen. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden voor LED-verlichting. En dit wordt alsmaar groter. Houd dus vooral de ontwikkelingen in de gaten. Want het kan zomaar zijn dat je in jouw woning binnenkort alle verlichting kunt vervangen met LED.

LED-verlichting is dus niet alleen maar een technologie die beter is voor het milieu en de portemonnee. Het is een volwaardige concurrent van de huidige opties voor verlichting die nu beschikbaar zijn. De kleurtemperaturen worden ook steeds hoger, waardoor het steeds meer in de buurt komt van andere varianten van verlichting. Het is dus absoluut de moeite waard om eens te kijken wat voor jouw de mogelijkheden zijn op het gebied van LED. Want je bent vast al op de hoogte van de vele voordelen waarvan je zult profiteren.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl