Genieten van de luxe van een sauna in eigen huis


Maandelijks reis je naar een spa om even een paar uurtjes te genieten van heerlijke dompelbaden en bovenal om verschillende sauna’s uit te proberen. Wat als dat allemaal in eigen huis zou kunnen? Voor veel mensen is het droom om een eigen sauna in huis te hebben, maar dit kan echt de realiteit worden. Alles wat je nodig hebt is een flinke dosis creativiteit, financiële middelen en bovenal een goede leverancier. Inmiddels is er een enorm breed assortiment te vinden voor sauna’s binnen- en buitenshuis, zoals de verschillende soorten infraroodsauna’s. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een sauna? En is een sauna mogelijk in elke woning? Dat en nog veel meer leggen wij uit in dit artikel.

infrarood sauna

De voordelen van een sauna

Vroeger dachten mensen dat een sauna enkel goed was voor de gezondheid. Dat is uiteraard ook helemaal waar, maar een sauna kent nog veel meer voordelen. Dat zien we dan ook wel aan de grote populariteit van spa’s op dit moment. Mensen zoeken steeds meer naar momenten van ultieme rust en ontspanning. Dat is ook niet zo vreemd aangezien we in een steeds snellere samenleving leven. Vrijwel alles lijkt een competitie en we moeten steeds maar vooruitgang laten zien. Dat geeft stress en stress zorgt weer voor een aanslag op je lichaam. Regelmatig een ultiem relaxmomentje voor jezelf inlassen is dan ook perfect om je geest en lichaam weer op te laden. Met een sauna binnenshuis heb je deze mogelijkheid altijd tot je beschikking. Hoe ideaal is dat? Wist je dat regelmatig gebruik van een sauna enorm veel voordelen voor de gezondheid opleveren? Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat door regelmatig gebruik van de sauna de bloedsomloop beter werkt en het immuunsysteem een boost krijgt. Dit alles kan dan ook weer een positief effect hebben op de bloeddruk en hartactiviteiten.

Een sauna in huis, voor elke woning geschikt?

Het is helaas niet mogelijk om in elke woning een sauna te plaatsen. Dit heeft meestal te maken met ruimtegebrek. Als het binnen niet mogelijk is, is het soms wel mogelijk om buitenshuis te kijken. De tuin verleent zich soms perfect voor het plaatsen van buitensauna’s. Stiekem geeft dit ons ook nog wel echt dat extra beetje welnessgevoel. Met je handdoekje de kou in en in de voorverhitte sauna stappen. Vervolgens koel je buiten even flink af voordat je een heerlijke lauwe douche kunt nemen. Als je het spa gevoel helemaal in eigen tuin wilt krijgen kan je er ook nog voor kiezen om een bubbelbad of jacuzzi te laten plaatsen. Hoe mooi zou dat zijn? Als je niet zoveel ruimte in de tuin of in huis hebt is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een klein formaat. Sauna’s hoeven niet direct enorm groot te zijn, zo heb je ook zitmodellen waarbij er slechts 1 vierkante meter nodig is. Als je enorm veel belang hecht aan een ligmodel is het verstandig om eerst na te gaan of dit wel past. Deze sauna’s zijn direct een stuk groter. Kom je er niet helemaal uit welke sauna bij jou past? Praat dan met een professional van een vakkundige leverancier, zoals Saunakoning, en bekijk welke mogelijkheden er zijn.

buiten sauna

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl