Maak je keuken compleet met deze pannen


Nog heel even en dan is het eindelijk zover: je mag eindelijk op eigen voeten staan en een eigen woning betreden. De tijd van thuis wonen is verleden tijd. De tijd van even snel bij je moeder de was laten doen is ook voorbij. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, zal je merken dat je enorm veel dingen moet kopen. Meer dan je ooit verwacht had. Het zal je verbazen als je merkt hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt voor de uitzet van je woning. Alleen de keuken al is een doolhof van spullen. Kijk maar eens in de keukenkastjes van je ouders, vrienden of andere familieleden. Deze staan vol met bakspullen, bestek, pollepels, handig keukengerei en natuurlijk pannen. Dat laatste is al een enorme hersenbreker. Hoe weet je immers welke pannen echt niet mogen ontbreken in de keuken? In deze blog vertellen we meer over de meest gebruikte pannen en leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. Dat maakt het shoppen voor de uitzet van de keuken een stuk gemakkelijker!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van pannen?

Als je voor het eerst pannen gaat kopen, zal je waarschijnlijk overweldigd worden door het aanbod. Je hebt pannen in werkelijk alle soorten maten. Hoe weet je dan nog voor welke pan je het beste kunt gaan? Wij raden aan om te beginnen met de aanschaf van pannensets van Kokenenwonen.nl, zo begin je direct goed en heb je alles bij de hand om te kunnen koken. Wij hebben op een rijtje gezet waar je op moet letten bij de aanschaf van pannen:

  • Kook je op inductie of gas? Dit is misschien wel de meest belangrijke tip die we je kunnen geven. Er zijn namelijk speciale inductiepannen verkrijgbaar, zonder deze pannen kan je niet koken op een inductieplaat. Ook kan je geen gebruik maken van pannen die al eens gebruikt zijn op gas. Ga dan ook eerst na welke pannen geschikt zijn voor jouw fornuis.
  • Formaat van de pannen: over het algemeen maak je gebruik van 3 verschillende formaten. Zo zal je voor een groot lap vlees een grotere pan nodig hebben, dan voor de pan waar je snel je groente in bakt. Ook speelt de grootte van het gezin mee. Een gezin van 4 personen zal logischerwijs grotere pannen gebruiken dan iemand die enkel eenpersoonsporties klaarmaakt.

pannenset

Deze pannen mogen niet ontbreken in de keuken

Nu je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe pannen, is het eindelijk shoppen geblazen! Maar voor welke pannen ga je eigenlijk kijken? Wij hebben een lijstje gemaakt met pannen die in elk geval niet mogen ontbreken in jouw keuken:

  • Wokpan
  • Hapjespan
  • Koekenpan in verschillende maten
  • Soeppan/kookpan in verschillende formaten
  • Braadpan

Bij elke pan is het belangrijk dat je denkt aan het formaat. Zo is een kleine kookpan misschien voldoende om wat beetgare groentes in te koken, maar is deze te klein om soep in te maken. Dit geldt uiteraard ook bij de koekenpan. Wij raden aan om van elke pan minimaal 3 verschillende formaten te kopen. Hierbij is het vooral handig om te kiezen voor een pannenset, zodat je direct alle maten tot je beschikking hebt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl