Een nieuw huis inrichten

Een nieuw huis inrichten, van tv meubel tot eettafel: hoe pak je dat aan?


 

Je hebt eindelijk een handtekening gezet onder het koopcontract of de huurovereenkomst van jouw nieuwe woning. Nog heel even en dan ontvang je eindelijk echt de sleutel. Inmiddels jeuken je handen al om te beginnen. Heerlijk al je nieuwe meubeltjes en accessoires een plekje geven, de woning helemaal naar eigen wens maken en een persoonlijke touch geven. Voor veel mensen hét leukste moment van de hele verhuizing! Maar hoe bepaal je de stijl van het interieur? Welke materialen ga je gebruiken? Hoe ga je de ruimtes indelen? Het inrichten van een huis is moeilijker dan je denkt. Aan de hand van de volgende woontips creëer jij gelukkig binnen no-time jouw droomhuis.

De juiste indeling om de belangrijkste meubelstukken kwijt te kunnen

Welke kamer ga je waarvoor gebruiken? Dat is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Natuurlijk liggen een aantal ruimtes vaak al vast. De keuken, badkamer en het toilet zijn vaak niet te veranderen, omdat hierdoor het leidingwerk omgelegd moet worden. Wel kan je schuiven met de ruimtes in de slaapkamers en de woonkamer. Daag jezelf vooral uit om op nieuwe ideeën te komen. Wees niet bang om gedurfde stappen te ondernemen.

Is de woonkamer zeer klein door de gesloten keuken? Kan je amper een tv meubel kwijt en verlies je daardoor de uitstraling van de ruimte? Juist met meubelstukken zoals een tv meubel kan je een statement maken. Deze neemt immers een prominente plek in binnen de woonkamer. Het zou dan ook zonde zijn als hier onvoldoende ruimte voor is of als de ruimte te beperkt lijkt om meerdere meubels in kwijt te kunnen. Kijk daarom eens wat voor ruimte er ontstaat als je de muur van de keuken weg zou halen. Een open keuken is immers ontzettend populair en dat geef je direct meer ruimte om mee te werken. Ons motto is durf! Nu kan het nog! Als eenmaal alles een plaatsje heeft, zal je de ruimtes niet zo snel meer veranderen.

De juiste indeling meubels

Maak een moodboard

Natuurlijk is ook de stijl van het interieur ontzettend belangrijk. Doe daarom genoeg inspiratie op. Kijk eens op Pinterest, blader wat woontijdschriften door of geef gewoon je ogen de kost in woonwinkels of het interieur van je naasten. Door al deze ideeën te verzamelen op een moodboard, krijg jij een goed idee van de stijl die je mooi vindt. Hierdoor is het inrichten van je woning direct een stuk gemakkelijker.

Laat je informeren in de winkels

Ga op zoek naar de beste woonwinkels en vraag daar gerust om advies. Vertel welke stijl jij mooi vindt en vraag of zij je kunnen helpen bij het uitzoeken van nieuwe meubels en accessoires.

Zeker bij de aanschaf van een eettafel is het belangrijk dat er een professional mee kijkt. Deze speelt immers niet alleen een belangrijke rol in het wooncomfort, maar kan ook het woongenot enorm verbeteren. Met een eettafel gun jij jezelf en het gezin weer tijd om van elkaar te genieten. Wil je jouw meubels online kopen? Schroom je dan zeker niet om met de klantenservice contact op te nemen. Zij kunnen jou adviseren en alle vragen beantwoorden.

Kleurkeuze

Ook het kleurenpalet in huis is van groot belang. Ben jij iemand die dol is op felle kleuren of hou je het liever zo neutraal mogelijk? Als je voorlopig niets meer aan je interieur wilt veranderen, raden wij aan om voor minder trendgevoelige kleuren te kiezen. Anders is de kans groot dat je over enkele jaren uitgekeken bent op de kleur en direct weer alles moet aanpassen.

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl