nieuwe sofa bank

Een nieuwe bank: Welke opstellingen past bij mij?


Is je woonkamer toe aan iets nieuws, iets verfrissends en misschien wel iets wat meer van deze tijd is? Kies dan voor een gloednieuwe bank die aan al jouw wensen en verwachtingen voldoet! Een bank koop je meestal niet snel. Je moet namelijk rekening houden met veel verschillende dingen. Zo moet je bedenken welke stof je wil, welke kleur en misschien wel het belangrijkste, wat voor soort bank je wil. Je nieuwe hoekbank, sofa of loungebank moet natuurlijk wel de nieuwe eyecatcher worden van jouw huis. Voor de aanschaf van een nieuwe bank moet je dus wel goed nadenken wat je wil en hoe je het wil. Het is namelijk iets dat je dagelijks gebruikt en wat opvalt in je woonkamer. Bedenk eerst wat voor soort bank je wil. Ga je voor de hoekbank, de loungebank of toch voor een compacte sofa met bijbehorende fauteuils? Hieronder behandelen we alle opties.

Hoeveel ruimte heb je?

De grootte van je woonkamer heeft een grote invloed op de opstelling van jouw meubels. Een kleine woonkamer heeft meer behoeften aan een authentieke originele opstelling. Vaak zie je ook dat meubels worden aangepast op de ruimte. In sommige gevallen pakt dit anders uit en krijg je een kleine woonkamer met veel kleine spulletjes en allerlei tierelantijntjes, terwijl een grote bank in zo een ruimte vaak rustiger is.

Bij een grote woonkamer is het belangrijk dat je de ruimte op de juiste manier benut. Kies hier dan ook voor grote meubels, zoals een grote bank of twee sofa’s. Probeer hierbij goed gebruik te maken van de ruimte en plaats je bank eens middenin de ruimte in plaats van zo statisch tegen de muur. Op deze manier wordt de ruimte goed gevuld en kan het ook nog dienen als room-divider.

Pas wel op bij het kopen van een nieuwe bank dat je niet een te grote bank koopt. In de winkel lijkt de bank namelijk vaak kleiner dan wanneer hij in je woonkamer staat. Dit komt  vaak omdat de bank in de winkel in een grote showroom staat. Kijk van te voren dus goed hoe groot je bank maximaal kan zijn en probeer goed in te schatten hoe het staat. Een tip hierbij is om je bank na te bootsen door bijvoorbeeld kranten op je vloer te leggen even groot als de bank die je wil. Op deze manier krijg je een goed beeld of de bank groot genoeg is voor je woonkamer en hoeveel loopruimte je over houdt.

Sofa

Een sofa is altijd een goed idee! Dankzij het compacte formaat van de sofa, past een sofa in elke woonkamer. Bij grote woonkamers is het vooral belangrijk dat de gehele ruimte goed benut wordt, zodat er een gezellige sfeer ontstaat. Ook is het dan leuk om bijvoorbeeld twee sofa’s te plaatsen.

Ben je nu helemaal weg van de sofa, maar wil je ’s avonds ook nog lekker je benen kunnen strekken? Neem er dan een bijpassende hocker/poef bij en geniet nog meer van je sofa. Een hocker is vaak voorzien van pootjes en daarom gemakkelijk te verplaatsen. Heb je een verjaardag of even geen zin om je voetjes op de hocker te leggen? Zet hem dan eenvoudig even in de hoek en je hebt er geen last van.

sofa bank met stoel

Loungebank


Wil jij, na een lange werkdag, heerlijk op je nieuwe bank ploffen en lekker languit kunnen genieten van je favoriete serie, film of boek met een kopje koffie of thee? Dan past de loungebank  zeker perfect bij jou. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende soorten en ook qua zitcomfort diverse mogelijkheden. Ben jij meer een persoon die lekker wil wegzakken in de bank en dus meer gaat voor een zachte vlokkenvulling of juist voor een wat stevigere vulling met koudschuim?
Ook een loungebank is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt welk formaat het beste bij jou en de woonkamer past.

Loungebank

Hoekbank

Heb je vaak bezoek? Of hou je erg van gezelligheid en zit je graag met zijn allen op de bank? Dan is een hoekbank wellicht de beste keuze voor jou. Met een hoekbank kan je namelijk qua formaat alle kanten op en zo groot of klein maken als jij wil. Hierdoor kan je zowel kiezen voor een mega hoekbank of juist een kleine hoekbank.

Ook heb je hoekbanken met een zogenaamd eiland gedeelte. Dit is de meest perfecte combinatie tussen de hoek- en loungebank. En ontstaat een extra zitplaats omdat de leuning de hoek om loopt. Het eiland kan je vervolgens heerlijke gebruiken om op te loungen.

Ik hoop dat je met deze tips al een idee hebt wat voor soort bank je wil. Bekijk ook gerust eens de collectie van UrbanSofa voor inspiratie een de nieuwste trends.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl