Nieuwe vloer kopen? Zo kies jij een geschikte vloer

Nieuwe vloer kopen? Zo kies jij een geschikte vloer!


Een nieuwe vloer kopen kan ontzettend spannend zijn. De vloer is immers allesbepalend voor de sfeer in huis. Toch kan het een lastige beslissing zijn. Tegenwoordig vind je immers een enorm groot aanbod in vloeren. Van laminaat tot tegels of zelfs tapijt! Waar moet je dan nog in hemelsnaam beginnen? Iedere vloer heeft immers zo zijn eigen voor- en nadelen. Door de ontelbaar verschillende mogelijkheden zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Geen probleem! In dit artikel helpen we jou een handje op weg. Zo vind jij uit alle vloeren dé vloer die bij jou past! 

Welke vloer past bij mij?

Natuurlijk heb je dit artikel waarschijnlijk opgezocht omdat je het zelf nog niet helemaal weet. Dat is ook niet erg, maar het is wel belangrijk om hierover te brainstormen. Welke kant wil je bijvoorbeeld op? Welke kleur past bij jouw interieur? Zijn je muren bijvoorbeeld heel donker? Dan kan het een fijn contrast geven om een lichtere vloer te nemen. Geniet je van een druk gezin met jonge kinderen en huisdieren? Dan is een tapijt meestal niet zo’n goed idee.

Door over jouw eigen levensstijl na te denken en de kleurkeuzes binnen je interieur in overweging te nemen, kan je al heel wat mogelijkheden afstrepen. Hierdoor wordt het maken van een beslissing uiteindelijk een stuk eenvoudiger.

Welke vloer past bij mij

Voor welk materiaal kies ik?

Nu je een beetje een idee hebt van wat bij jou en je levensstijl past, is het belangrijk om een geschikt materiaal hiervoor uit te kiezen. Wij zetten hieronder de verschillende vloersoorten en de daarbij horende voor- en nadelen voor jou op een rijtje:

  • Laminaat: laminaat is een zeer populaire vloersoort en wordt tegenwoordig in veel Nederlandse woningen gelegd. Dat is ook niet zo vreemd aangezien de prijs-kwaliteitsverhouding enorm sterk is. Laminaat is betaalbaar, eenvoudig te onderhouden en makkelijk te leggen. Laminaat is echter wel minder geschikt voor appartementen of flats, omdat deze vloeren zeer gehorig kunnen zijn. Daarnaast zijn veel laminaatsoorten niet bestand tegen vocht.
  • Tegels: tegels zijn werkelijk overal te leggen. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of zelfs badkamer is; tegels stellen nooit teleur. Daarnaast zijn tegels gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze tegen een stootje. Het nadeel van tegels is dat deze niet te verhuizen zijn. Bij een verhuizing kan je deze dan ook nooit meer meenemen.
  • Tapijt: tapijt is heerlijk warm aan je voeten en voelt comfortabel aan. Daarnaast werkt tapijt geluiddempend en is het verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Het nadeel van tapijt is dat deze soms moeilijk schoon te maken is en snel stof vangt. Vooral in drukke gezinnen is tapijt niet aan te raden.
  • Hout: een houten vloer is ontzettend duurzaam. Hierdoor geniet je van een zeer lange levensduur, waardoor je de komende jaren in elk geval van een prachtige vloer geniet. Daarnaast is hout relatief eenvoudig te onderhouden en kan deze vrijwel overal gebruikt worden. Het nadeel van hout is dat deze slecht tegen vocht kan, gehorig is en kan verkleuren met de tijd.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl