Ook je cv installatie heeft onderhoud nodig

Ook je cv installatie heeft onderhoud nodig


Slijtage treft elke werkende machine

Je staat er misschien niet altijd bij stil. Maar ook je apparaten in huis hebben regelmatig onderhoud nodig. Soms zijn er automatische reinigingsprogramma’s voor je wasmachine die je eens in de zoveel tijd draait of je maakt de binnenkant van je computer weer even stofvrij. Goed onderhoud geldt wat dat betreft ook voor je cv ketel. In zo’n installatie zitten nogal wat bewegende delen die soms aandacht nodig hebben. Zeker als je je cv installatie intensief gebruikt. Het zijn allemaal onderdelen die langzaam slijten. In tegenstelling tot je eigen lichaam, die zichzelf tot op zekere hoogte zelf repareert, is dit bij een machine niet het geval. Het begint hoe dan ook met een prima cv installatie van uitstekende kwaliteit. Deze apparaten zijn gebouwd om lang mee te gaan in uiteenlopende omstandigheden.

Om bij na te denken

Hoe heb je je ketel de afgelopen jaren gebruikt? Misschien werk je veel thuis en heb je vaak de verwarming aanstaan. In dit geval is de cv installatie constant bezig om jouw huis van warmte te voorzien. Als dan de waterdruk niet hoog genoeg is, dan is de pomp van de cv installatie harder dan normaal aan het werk om het water in het gesloten systeem rond te krijgen. Een simpele check op het display van je ketel maakt je direct wijzer.
En hoe zit het als je toevallig langer van huis bent? Haal je dan ook de stekker uit het stopcontact van de cv installatie? Dat je dit doet bij andere apparaten is te begrijpen, maar laat ‘m bij je ketel gewoon zitten. Bij een goede cv installatie wordt de pomp eens per dag geactiveerd, ook in rust, om te voorkomen dat deze vast gaat zitten. Dit zal ongeveer een kwartiertje duren en hangt van het type ketel af. Haal je de stekker er voor de duur van je vakantie uit, dan zal de pomp ook niets doen. Met als mogelijk gevolg een vroegtijdig einde van dit cruciale onderdeel.

Onderhoud uitbesteden

Alles valt of staat met gedegen onderhoud. Voor je auto ga je ook regelmatig naar de garage voor een kleine- of grote beurt. Hoe belangrijk is dat ook niet voor het apparaat dat je huis voorziet van comfortabele warmte! Je kunt natuurlijk zelf gaan prutsen want je bent miscchien zelf ontzettend handig. Maar omdat je het niet elke dag doet is het raadzaam om het onderhoud uit handen te geven aan professionals die er dagelijks mee bezig zijn. Bijvullen en ontluchten kun je natuurlijk wel zelf doen als je cv installatie daarom vraagt. Of wanneer je merkt dat je radiatoren niet meer egaal warm worden.

De Vreeden Klima Service

Mocht je cv installatie dan toch aan vervanging toe zijn, dan staat De Vreeden Klima Service natuurlijk voor je klaar. Met goed advies en desgewenst installatie van een nieuwe cv ketel. Heb je onverhoopt een keer een storing? Dan staat de storingsdienst voor je klaar. Ook tijdens de feestdagen in het koude december.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl