Keuken plannen

Plan je keuken, van vorm tot uniek werkblad


 Een nieuwe keuken is altijd een feestje. Eindelijk mag je al die laatjes, deurtjes en handige gadgets toevoegen die je altijd al hebt willen hebben. Inspiratie opdoen, plannen, uitzoeken er komt een hele hoop werk bij kijken! Al gauw wordt je overspoelt door informatie, aanbieders en iedereen zijn mening. Wat nu?

Plan je keuken

Vorm, een praktische keuken?

Als eerste, start bij de basis. In welke ruimte gaat de keuken komen. Neem de maten op en ga in een simpele keukenplanner aan het werk. Ben je tevreden over de ruimte die je hebt en kan je genoeg kastjes kwijt. Zo niet, is er ruimte om uit te breiden? Uiteindelijk moet je werken met wat je hebt maar dit bepaald uiteraard wel wat er allemaal mogelijk is. Kijk ook naar het licht. Heb je ramen en waar komt het licht vandaan. Werken in een lichte keuken maakt een wereld van verschil en hij zal daardoor ook een stuk groter lijken.

Praktische keuken

 

Een keukeneiland

Een keukeneiland geeft het extreme luxe gevoel van een ruime keuken. Echter als je je eiland moet proppen dan zal je er alleen maar last van hebben. Wordt een eiland krap? Denk dan aan een bar met aan één kant kastjes of aan een “schiereiland” met 1 kant tegen de muur.

Keukeneiland

 

Opties, passen en meten

Wil je lage of hoge elementen, boven of onder kastjes. Een hoge koelkast en een dubbele oven? Zet je doelen vast en ga dan schuiven in je keukenplanner. Maak verschillende plannen en leg ze naast elkaar. Uiteindelijk zullen er maar 1 of 2 verschillende mogelijkheden naar voren komen waarin al je opties verwerkt kunnen worden.

Goede indeling keuken

Wat voor stijl zoek je?

Heb je de functionaliteit en vorm uitgedacht. Dan het volgende maar net zo belangrijke element: De stijl. Hou je van rustig en licht of van stoer en donker. Zwart is op dit moment helemaal in trend maar denk eraan dat je je keuken voor minimaal 10 jaar aanschaft. Wat past het beste bij je inrichting? Heb je hout op de vloer of wil je tegels?

Stijl keuken

 

Maak je keuken uniek

Je keuken eigen maken zit hem meestal in de details. De kastjes zijn vrij standaard, iedereen kan deze kopen. Zorg daarom dat dit je basis is om op uit te breiden. Handgreepjes, werkblad, achterwand of accessoires maken het af. Dit maakt je keuken uniek! Wil je industrieel, klassiek of vintage? Voor elke stijl is een handgreep te vinden. Wil je opvallen met je keuken denk dan aan een werkblad die eruit springt. Marmer, visgraat hout of tegels. Het is meer werk maar het maakt je keuken uniek!

Unieke keuken

Op zoek naar tegels voor in jouw keuken? Kijk dan op www.designtegels.nl voor tegels uit alle windstreken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl