planten slaapkamer

Planten voor op de slaapkamer


Voor een goede nachtrust, is de wijze hoe je je slaapkamer hebt ingericht zeker een factor die meespeelt. Met een rommelige slaapkamer slaap je veel onrustiger, dan wanneer je een nette opgeruimde slaapkamer hebt. Wanneer je een wonenwebsite bezoekt en artikelen over slaapkamerinterieurs leest, zie je vaak dat er planten in staan. Voor veel mensen zijn planten niet zo vanzelfsprekend in de slaapkamer, maar voor een lekker woonhuis, spelen planten absoluut een belangrijke rol. Als je wel planten in je woonkamer hebt staan, waarom dan eigenlijk niet in de slaapkamer?

Waarom planten in de slaapkamer?

Planten zijn rustgevend en planten houden de luchtvochtigheid in de slaapkamer op peil. Het overbekende en oude theorie dat planten teveel zuurstof zouden nemen en het daardoor ongezond zou zijn om planten in de slaapkamer te zetten is inmiddels door de wetenschap naar prullenbak verwezen. Wel zijn er enkele planten die zeer geschikt zijn voor de slaapkamer.

Aloë Vera

De Aloë Vera heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren en doet dit ook ‘s nachts. Deze plant is daarom niet alleen heel gezond in de slaapkamer, door de luchtzuivering kun je ook veel rustiger en ontspannender in slaap komen. Bovendien is de Aloë Vera een plant wat erg gemakkelijk te stekken is, dus je kunt hem gemakkelijk op elke slaapkamer zetten. Zet de plant wel voor het raam, want hij heeft veel licht nodig.

Lavendel

Als eeuwen lang is de positieve werking van lavendel op de slaaptoestand bekend. De plant is ook leuk om te zien met mooie paarse bloemetjes, maar is vooral bekend om zijn heerlijke geur. De geur werkt rustgevend en verlaagd daardoor je bloeddruk en kun je dus veel beter en rustiger in slaap vallen.

Jasmijn

Nog een heerlijke plant die een heerlijke geur afgeeft is de Jasmijn. De Jasmijn zorgt voor vele rustgevende eigenschappen, waardoor je rustig en ontspannen wordt. Als je een slechte slaper bent, zul zal de kwaliteit van je slaap met een een potje Jasmijn flink verbeteren. Ook zal de geur ervoor zorgen dat je minder drukke bewegingen in je slaap maakt.

Gardenia

Deze plant is ooit eens ten prooi gevallen aan de wetenschap en zij kwamen tot de conclusie dat de Gardenia hetzelfde effect zou hebben als valiumpillen. Je zou hierdoor flink minder actief worden. Dit heeft weer tot gevolg dat je hierdoor veel rustiger slaapt en de kwaliteit van je slaap veel beter is.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl