Regelmatig ontkalken om de koffiemachine langer goed te houden


Ben jij een liefhebber van vers gezette koffie? Maak dan regelmatig gebruik van de ontkalkingstabletten van Jura. Het is een feit dat kalk een zeer nadelig effect kan hebben op apparatuur en dus zeker ook op jouw koffiemachine. Wil je optimaal blijven genieten van koffie en zo lang mogelijk gebruik maken van jouw apparaat? Ontkalken is dan het toverwoord en dat kan met de tabletten van Jura die je online kunt bestellen heel erg goed. 

 

Hoe langer je een apparaat gebruikt, hoe meer kalk zal ontstaan

Het is een feit. Hoe langer je jouw koffiemachine gebruikt, hoe meer kalk er in het apparaat komt. Dat heeft te maken met het water dat je gebruikt, en het kalkgehalte in ons leidingwater is namelijk aan de hoge kant. Door te kiezen voor een dergelijke ontkalkingstablet, raat de koffiemachine niet zo snel verstopt. Houd het overigens niet bij het eenmalig gebruik van een dergelijke tablet. Zorg dat je de koffiemachine regelmatig ontkalkt. Dan beleef je langer plezier aan jouw koffiemachine. 

 

Soms moet je de reinigingstablet eerst oplossen met lauw water

Het gebruik van een tablet is aantrekkelijker dan kiezen voor een vloeibare versie. Zo is een tablet klein en handig in gebruik. Ook de dosering is gemakkelijker als je kiest voor een tablet. Er zijn verschillende koffiemachines beschikbaar. De geavanceerdste machines hebben een speciale opening voor een reinigingstablet. Je schuift het tabletje er in en je bent verder klaar. Er zijn echter ook koffiemachines die niet over een speciale opening beschikken. Is dat het geval, dan kun je de tablet oplossen in lauw water en giet je het vervolgens in het apparaat.

 

Je zou zelfs een waterontharder kunnen overwegen

Je kunt overigens ook meteen kiezen voor een vloeibare variant. Je kunt deze vaak meteen in het waterbakje gooien om zo de koffiemachine te ontkalken Gebruik voor de dosering nu wel een maatbeter. Want doseren is moeilijker als je kiest voor een vloeibare variant.  Mocht je nou behalve bij de koffiemachine bij meer apparaten te maken hebt met overtollig kalk, dan kun je overwegen een waterontharder te laten plaatsen. De meeste van deze ontkalkers werken met hars deeltjes. Hard leidingwater met veel kalk wordt door de hars bewerkt, waarna veel zachter water ontstaat. Je merkt het effect van het laten plaatsen van een dergelijke ontkalker bijna meteen. Handdoeken komen bijvoorbeeld veel droger uit de wasmachine en je haar en huid voelen veel minder dof en droog aan als je onder de douche vandaan komt.

 

Ook een serieuze optie

Het laten plaatsen van een waterontkalker is ook beter voor het milieu. Neem de wasmachine, die met een ontkalker veel minder zeep zal gebruiken. Daardoor zal automatisch ook veel minder zeep in het milieu terechtkomen. Een goede reden om ook deze optie eens serieus te overwegen. Heb je alleen te maken met kalkafzetting in jouw koffiemachine? Dan kun je met de producten van Jura in eerste instantie meer dan goed uit de voeten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl