Ruim je huis op voor een fijne start van de zomer


Ruim je huis op voor een fijne start van de zomer

Aan het begin van een nieuw seizoen is het helemaal niet gek dat je huis wat rommelig aanvoelt. Om je huis de aankomende zomer opgeruimd te houden zetten we een aantal fijne opties op een rij! 

Sla spullen op  

Een goed begin is het opbergen van spullen die je op dit moment niet nodig hebt, maar die je later wel weer kan gebruiken. 

Dit zijn over het algemeen: 

  • Seizoensgebonden artikelen, zoals kerstversiering
  • Spullen die veel ruimte in beslag nemen, maar af en toe worden gebruikt, zoals koffers
  • Spullen die een plek nodig hebben, terwijl je verhuist naar een ander huis. 
  • Extra meubilair dat je graag voor je kinderen of kleinkinderen zou willen bewaren, zoals bijvoorbeeld die mooie wieg die al generaties wordt gebruikt. 

Het opslaan van je spullen kan lastig zijn, omdat je aan dingen bent gehecht of ze hebben sentimentele waarde, maar aan de andere kant krijg je er ook weer ruimte voor terug.  

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar opslag in Amsterdam? Tegenwoordig kun je een heel makkelijk online huren bij jou in de buurt. 

Verkoop items die je niet meer gebruikt 

En ook items die je later ook niet meer nodig zult hebben, het is dan niet logisch om een opslagruimte te huren. Je kunt dan zelfs nog wat verdienen aan die spullen. 

Er zijn een aantal manieren om je gebruikte items online te verkopen. Van het extra inkomen kun je bijvoorbeeld een keertje extra genieten op een terras en tegelijkertijd is je huis een stuk opgeruimder. 

Als je erover nadenkt wat spullen te verkopen, zorg er dan voor dat ze in een goede staat verkeren en dat er geen onderdelen ontbreken. 

Maak duidelijke foto’s en een goede omschrijving. Nu kun je ze op bijvoorbeeld Marktplaats, Vinted of Facebook Marketplace zetten. 

Doneer een aantal items

Het doneren van spullen die je niet meer wil of gebruikt, zoals boeken, kleding of speelgoed is een geweldige manier om op te ruimen. Helemaal als je het extra geld voor het doorverkopen ervan niet nodig hebt. 

Het is wel zo fijn als de spullen netjes zijn, niet beschadigd of met vlekken. 

Gooi dingen weg of recycle deze

Als dingen die je weg doet beschadigd zijn, of niet geschikt zijn om te verkopen of doneren breng ze dan naar de milieustraat waar ze gerecycled kunnen worden. 

Voor voorwerpen die niet gerecycled kunnen worden, is de prullenbak de enige optie die overblijft. 

Wanneer je gaat bedenken wat je wil opslaan of wegdoen, kun je dit voor jezelf makkelijker maken door te bekijken waar je je in de toekomst gaat bevinden. Ben je echt aan het ontspullen of wil je gewoon je huis opruimen? Zo kun je misschien makkelijker bepalen wat je later nog nodig hebt en wat niet. 

Daarna rest er niets dan de komende zomer lekker genieten van een netter, opgeruimder en overzichtelijker huis!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl