Stappenplan voor een tuinrenovatie

Stappenplan voor een tuinrenovatie


Je bent net in je nieuwe huis getrokken of je kijkt al jaren tegen dezelfde achtertuin aan. Dan is het hoog tijd voor een tuinrenovatie, zodat je deze zomer lekker kan genieten en ontspannen in je nieuwe tuin. Toch is een tuinrenovatie een behoorlijke klus die je niet zomaar uitvoert. Daarom geven wij X tips voor het uitvoeren van een geslaagde tuinrenovatie.

1. Maak een prioriteitenlijst

Je hebt vast en zeker al een idee van dingen die je graag in je tuin wilt hebben. Toch is de kans groot dat je rekening moet houden met ruimte en budget. Maak daarom voor jezelf een prioriteitenlijst. Wat mag er absoluut niet ontbreken in de tuin en wat zou je eventueel kunnen missen. Als je moeite hebt om dit te bepalen is het verstandig om de hulp van een hovenier in te schakelen. Hij kan aan de hand van een moodboard en de afmetingen van de tuin een mooi tuinontwerp voor je maken. Zo kom je tijdens de renovatie zelf niet in de knoop en weet je precies waar je mee moet beginnen.

2. Begin met de bodem van de tuin

Afhankelijk van het gemaakte plan voor je nieuwe tuin begin je met de bodem. Kies je voor een geheel nieuwe ondergrond? Dan is het belangrijk dat je hiermee begint. Onder bestrating leg je het beste een ondergrond van zand om onkruid zoveel mogelijk tegen te gaan, terwijl je als ondergrond voor een gazon beter kan kiezen voor vruchtbare aarde. Ook is dit het uitgelezen moment om alvast verlichting aan te leggen. Als je kiest voor nieuwe LED Grondspots is dat het mooist als deze netjes zijn weggewerkt in de bestrating of het gazon. Door al in deze fase van de renovatie rekening te houden met de verlichting heb jij straks een tip-top verlichte achtertuin.

3. Begin met het inrichten

Zodra je alle klussen aan de bodem van de tuin hebt uitgevoerd is het tijd om te beginnen met de rest van de tuin. Als je zelf een beetje groene vingers hebt kan je dit zelf prima uitvoeren, maar als je liever ondersteuning krijgt van een professional kan je ook de hulp van een hovenier inschakelen. Zij weten als geen ander hoe je zo goed en snel mogelijk een tuinrenovatie uitvoert. Om de kosten te drukken kan je er voor kiezen om op zoek te gaan naar een hovenier met een wintertarief. Deze hoveniers werken in de winter voor een lager tarief, omdat dit nu eenmaal de rustigste periode van het jaar is voor een tuinman. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een hovenier in te schakelen, maar zelf ook te helpen bij de renovatie. Door bijvoorbeeld de fysieke klussen voor de hovenier uit te voeren, zodat hij zich alleen druk hoeft te maken om het uitvoeren van de specialistische klussen. Zo bespaar je toch weer op de totale kosten.

Hopelijk weet je na het lezen van de tips nu wat er belangrijk is bij een tuinrenovatie. Voor je het weet breekt de zomer weer aan en zit jij lekker in je nieuwe tuin te genieten van het zonnetje.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl