Huis opknappen

Handige interieur tips: zo geef je jouw interieur een make-over!


Af en toe ben je gewoon toe aan iets nieuws. Wanneer je jaren van hetzelfde interieur geniet, dan is het geen wonder dat je soms iets zou willen vernieuwen. Gelukkig zijn er heel veel verschillende manieren waarop je je huidige interieur een make-over zou kunnen geven. Hier vind je enkele handige interieur tips.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je precies wilt veranderen en hoeveel je hier maximaal aan uit wilt geven. Wees niet bang om een beperkt budget op te stellen, want ook met weinig geld is er nog genoeg mogelijk. Wil je zelf aan de slag met het interieur van je woning? Bedenk dan eerst goed welke ruimtes eerst aangepakt moeten worden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de gehele woning aan te pakken, maar om geld en moeite te besparen is het verstandiger om iedere keer één ruimte aan te pakken. De woonkamer is dan de meest voor de hand liggende keuze.

Verschil in aanpak per ruimte

Voordat je begint is het belangrijk om kritisch naar de ruimte te kijken. Eigenlijk is er dan ook geen verschil in aanpak per ruimte. Natuurlijk zal een keuken om andere aanpassingen vragen dan de woonkamer, maar de plan van aanpak blijft in de meeste gevallen hetzelfde.

Een budget opstellen, een plan maken, eventueel professionele (bouw)hulp inschakelen en vervolgens op zoek gaan naar nieuwe geschikte meubels en accessoires. Wil je werkelijk alles in huis aanpakken? Dan is het verstandig om een interieurspecialist in te schakelen. Deze helpt niet alleen bij het stylen van de woning, maar kan ook bijdragen aan het in de hand houden van je budget.

Klein budget? Alles is mogelijk!

Met een klein budget is nog best wel veel mogelijk. Bedenk goed wat je precies wilt veranderen. Is de sfeer in de ruimte niet meer naar wens? Of voel je je niet meer fijn bij de huidige indeling? Dan is er genoeg mogelijk om hier verandering in te brengen zonder dat je heel veel geld kwijt hoeft te zijn.

Om een voorbeeld te geven: een nieuw vloerkleed of een likje verf op de muren kan al wonderen doen. Vloerkleden kun je werkelijk zo duur maken als jezelf wilt, maar ze bieden wel direct een geheel nieuwe uitstraling. Hier hoef je echt geen geheel nieuwe vloer voor te kopen. Dit geldt ook voor de muren. Met een nieuw behang of een likje verf kan je een geheel nieuwe sfeer creëren. Dit kan met elk budget.

Vloerkleed

Ook met de huidige meubels is van alles mogelijk. Je hoeft echt niet alle meubels nieuw te kopen om een geheel nieuwe uitstraling te creëren. Je kunt er ook voor kiezen om slechts één meubelstuk te vernieuwen en de rest van de meubels een ander plekje te geven. Zet bijvoorbeeld de televisie en de bank eens op een andere plek in de woonkamer. Dan pas je ook vanzelf de andere meubels hier op aan. Dat geeft direct een geheel nieuwe sfeer en het kost je werkelijk geen cent. Voeg vervolgens nog wat (goedkope) accessoires toe en je bent helemaal klaar.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl