Tips en inspiratie voor een trap in de woonkamer 


Tips en inspiratie voor een trap in de woonkamer

Een trap in de woonkamer biedt ongelooflijk veel voordelen. Met de juiste afwerking kun je hier een prachtig pronkstuk van maken. Eentje die volledig is afgestemd op het interieur. Toch is het soms wel lastig om de trap geheel naar wens te maken. Want waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? In dit artikel geven we de nodige tips en inspiratie om van de trap in jouw woonkamer een absolute eyecatcher te maken. 

Pas de trap aan op de rest van het interieur 

Omdat de trap zo’n prominente plek binnen de woning heeft, is het belangrijk dat deze past bij de rest van het interieur. Denk daarom goed na over het materiaalgebruik en de styling. Kies bij voorkeur voor materialen die passen binnen jouw huidige interieurstijl. Geniet je bijvoorbeeld van een landelijk of Scandinavisch interieur? Dan past een lichte houten trap hier uitstekend bij. Heb je een industrieel interieur? Dan zijn natuurlijke materialen ook een must, maar je kunt ook de stoere uitstraling versterken door juist voor metalen accenten te kiezen. 

Maak een kast onder de trap 

Een nadeel van een trap in de woonkamer is dat dit veel ruimte opslokt. Zeker in een kleinere woning kan dit onwenselijk zijn. Je kunt dit probleem echter eenvoudig oplossen door zelf een kast op maat te laten maken onder de trap. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte en zijn er minder spullen in het zicht aanwezig. Dit is heel praktisch voor een kleine woonkamer. 

Speel met verschillende materialen 

Beschouw de trap niet alleen als een functioneel voorwerp, maar ook als een kunstobject. Eentje waarmee je de sfeer binnen de woning kan versterken. Hierbij is het verstandig om met verschillende materialen te spelen. Zo maak je van de trap een echte eyecatcher die geheel past binnen de ruimte. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk, dus laat je zeker adviseren over de verschillende opties en durf te experimenteren. 

Voordelen van een trap in de woonkamer 

Heb je een woning met een trap in de woonkamer op het oog? Maar ben je bang dat dit vooral nadelen oplevert? Dan heb je het goed mis. Want met de juiste stylingtips kan een trap in de woonkamer juist heel veel doen voor de ruimte. Bovendien is het juist een spannend object, omdat deze in de meeste woningen juist een minder prominente plek heeft. Daardoor valt jouw woning direct op. 

Het grootste voordeel van een trap in de woonkamer is dat het een open sfeer in de woning creëert. Bovendien is het ook gemakkelijk bereikbaar. Daarnaast kun je de trap ook als extra meubelstuk in de woonkamer gebruiken. Door te kiezen voor een net wat andere afwerking, is het bijvoorbeeld mogelijk om kasten onder de trap te plaatsen. Zo creëer je meer opbergruimte en een ruimtelijker gevoel. Dit is ideaal voor kleinere ruimtes. Bovendien is er tegenwoordig heel veel mogelijk op het gebied van materiaal en afwerking, waardoor je de trap geheel naar wens en het interieur kunt afstemmen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl