kunstgras

Tips voor het inrichten van je tuin


Nog heel even en het is weer officieel zomer! Ondanks dat we al een tijdje kunnen genieten van hoge temperaturen en zonovergoten dagen kunnen we niet wachten tot de officiële zomermaanden zijn aangebroken. In de zomer willen we niets liever dan lekker luieren in de zon met een heerlijk koel drankje in ons hand. Maar wat als er geen plek is om dit ook daadwerkelijk te doen? Wat als je tuin zo overwoekert is dat zonnen er voorlopig nog niet in zit? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen én het voorjaar is daar het perfecte moment voor. Veel mensen vinden het lastig om hun tuin in te richten. Gelukkig kunnen we jou daar een beetje bij helpen. Met de volgende tips wordt het inrichten van je tuin een makkie.

Houd het praktisch

Het is vooral belangrijk om je tuin zo praktisch mogelijk in te delen. Weet je van jezelf dat je geen groene vingers hebt? Heb je gewoonweg geen tijd om een tuin goed bij te houden en is alles binnen no-time overwoekert? Dan is het uiteraard hartstikke zonde om voor een groene en ‘levendige’ tuin te gaan. Dat neemt niet weg dat je je tuin sfeervol kan maken met andere elementen. Wist je bijvoorbeeld dat kunstgras vrijwel onderhoudsvrij is en hetzelfde effect als gewoon gras op je tuin heeft? Daarnaast hoeft kunstgras ook helemaal niet duur te zijn, zoals we zien op www.grasexpert.com. Wil je toch planten in de tuin? Kies dan voor makkelijke planten, zoals vrouwenmantel of bamboe. Ook bestrating doet het altijd goed in een onderhoudsvrije tuin. Plaats een paar sierlijke potten met makkelijke planten erin en je bent klaar voor de zomer.

Een boom planten?

Veel mensen vinden een boom prachtig in de tuin. Tenminste, als ze een klein mini boompje kopen vinden ze het super mooi. Maar hoe wordt hij eigenlijk over 10 tot 20 jaar? Weet je dat wel? Het komt heel vaak voor dat een boom(pje) veel groter wordt dan gedacht werd en vervolgens weer omgekapt moet worden. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van jarenlange verzorging. Vraag dus altijd eerst na wat je ongeveer kan verwachten van de boom over enkele jaren. Houd ook rekening met je uitzicht. Zal deze niet verpest worden door de boom en hoe zit dat met de buren? Je wilt immers geen overlast veroorzaken.

Een grote tuin inrichten

Een grote tuin inrichten is een lastige opgave, zeker als je al geen groene vingers hebt. Enkel bestrating neerleggen is vaak niet voldoende om meer sfeer in de tuin te halen. Probeer de ruimte speels in te delen om de ruimte beter te benutten. Gebruik bijvoorbeeld meerdere soorten ondergrond, zoals tegels en kunstgras, om een speels effect te creëren. Ook een vijver is een goede optie voor een grote tuin. Let er wel op dat een vijver niet alleen geld, maar ook wat onderhoud kost. Overleg eventueel met een hovenier naar de mogelijkheden. Als een vijver op de juiste plek wordt geplaatst kan het onderhoud tot het minimum beperkt blijven.

Terrasoverkapping

Ondanks dat we dol zijn op de zomers, weten we ook dat de zomers in Nederland vaak niet veel soeps zijn. Als je graag buiten zit en er ruimte en geld voor hebt is een terrasoverkapping een goede keuze. Hiermee creëer je als het ware een verlengstuk van je woning en kan je altijd droog buiten zitten. En laten we niet vergeten: genieten van de schaduw tijdens de warme zomerse dagen. Let op: een terras is niet voor elke woning geschikt. Als je al over een kleine tuin beschikt is het niet aan te raden om hiervoor te kiezen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl