tips kiezen vloerkleed

Handige tips voor het kiezen van het juiste vloerkleed


Vloerkleden hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Vloerkleden vind je tegenwoordig in alle soorten en maten waardoor er altijd wel eentje is die past binnen jouw interieur. Toch maakt het grote assortiment het er ons niet makkelijker op. Het vinden van het perfecte vloerkleed van Webkarpet kan een hels karwei zijn als je niet weet waar je naar op zoek bent. Met het najaar in het vooruitzicht kunnen wij niet wachten om wat meer knusheid en warmte in huis te brengen. In dit artikel geven wij je een paar handige tips waardoor het vinden van het perfecte vloerkleed een stuk gemakkelijker wordt.

Bepaal eerst de afmeting van het vloerkleed

Het is allereerst belangrijk om de afmeting van het vloerkleed te bepalen. Zo vallen er waarschijnlijk al een heleboel vloerkleden af en blijf je met een kleiner assortiment aan keuzes over. Bij het bepalen van de afmeting van het vloerkleed is het van essentieel belang dat je bedenkt wat precies het doel gaat zijn van het kleed. Is het jouw doel om van de woonkamer één geheel te maken? Dan doe je er goed aan om een wat groter vloerkleed aan te schaffen om meerdere meubels met elkaar te verbinden. Het voordeel van een groot vloerkleed onder je meubels is dat dit de ruimte groter doet lijken. Als je juist gaat voor een intieme uitstraling doe je er goed aan om een vloerkleed voor het zitgedeelte te leggen. Als je een bepaalde afmeting in gedachten hebt is het belangrijk om eerst te weten hoe dat tot zijn recht komt in de kamer zelf. Maak bijvoorbeeld een mal van hout of tijdschriften om een idee te krijgen van de ruimte.

Hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Er bestaan hoogpolige- en laagpolige vloerkleden. Het verschil is dat hoogpolige vloerkleden een wat weelderige uitstraling geven. Bovendien zijn ze een stuk dikker en daarmee ook comfortabeler voor de voeten. Deze vloerkleden worden voornamelijk gebruikt in loungeruimtes. Laagpolige vloerkleden zijn tamelijk glad en worden vaak toegepast in strakke en moderne interieurs.

Een vloerkleed passend bij jouw woonstijl

Vrijwel iedereen heeft wel een andere smaak en woonstijl. Sommige mensen houden er van om stijlen te combineren en anderen houden zich strikt aan dezelfde kleurencombinaties en materialen. Bi het kiezen van het perfecte vloerkleed is het belangrijk om iets uit te zoeken wat past bij jouw interieur. Een hoogpolig vloerkleed in een modern en strak interieur is bijvoorbeeld best wel een spannend contrast en is niet voor iedereen weggelegd. Als je meer eenheid in een ruimte wilt krijgen, raden wij aan om een vloerkleed in dezelfde kleurencombinatie en stijl als de rest van het interieur aan te schaffen. Wil je juist iets spannends? Iets wat je woning net dat beetje extra geeft? Breng dat wat contrast aan in huis door juist flink outside-the-box te denken. Vind je het lastig om te bedenken welk vloerkleed past bij jouw interieur? Vraag dan om advies aan de vakmensen van een webshop of winkel. Maak foto’s van jouw huidige interieur en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn. Zo weet je zeker dat je een passende combinatie maakt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl