overstappen energie

Tips voor het overstappen van je energie


Ben jij van plan om over te stappen naar een andere energieleverancier? Maar weet je niet precies waar je op moet letten? Dan moet je echt dit artikel lezen! Wij geven je namelijk maarliefst 8 tips voor het overstappen van energieleverancier. Deze handige en praktische tips maken het overstappen een fluitje van een cent. Lees verder voor onze tips!

Tip 1: Lees ervaringen

Bij het overstappen is het erg belangrijk om ervaringen van energieleveranciers te vergelijken. Heb je een aanbieding van Essent voorbij zien komen? Lees dan de Essent energieervaringen. Dit zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan na het overstappen. Het lezen van reviews laat je inzien wat de ervaringen van andere consumenten bij de desbetreffende energie-aanbieder zijn.

essent

Tip 2: Vast of variabel tarief

Bij het afsluiten van een energiecontract is het belangrijk om te weten of je een vast of variabel energietarief wilt. Is de verwachting dat de energieprijs daalt? Dan is het voordeliger en dus verstandiger om een variabel tarief te kiezen. Wanneer dit niet duidelijk is of je graag voor zekerheid kiest kan je het beste een vast tarief kiezen. Bij het afsluiten van een vast tarief staat deze vast voor de hele contractduur. Meestal duurt een contract 1, 2, 3 of 5 zelfs jaar.

Tip 3: Overstappen loont

Wist je dat bijna ieder huishouden in Nederland kan besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier? Vooral consumenten die al langere tijd bij een leverancier zijn aangesloten kunnen flink besparen op energiekosten. Door te vergelijken kan je de energiekosten verlagen. Soms kan het zelf honderden euro’s opleveren als je de overstap maakt naar een andere energieaanbieder.

bespaar geld energiekosten

Tip 4: Opzegtermijn: let hier op!

Heb je nog een opzegtermijn? Dan kan overstappen naar een ander energiecontract je geld kosten. De boete bij het overstappen kan oplopen tot duizenden euro’s en dat wil je natuurlijk niet! Let daarom altijd of er een opzegtermijn voor je energiecontract is. Lees dus altijd goed de voorwaarden van je huidige contract.

Tip 5: Gas en stroom bij dezelfde leverancier

Het afsluiten van stroom en gas bij dezelfde leverancier levert vaak de grootste besparing op. Aanbiedingen zijn vaak ook veel interessanter op het moment dat je gas en stroom afsluit bij dezelfde aanbieder.

Tip 6: Let op aanbiedingen

Overstappen loont als je gaat vergelijken. Maar het letten op tijdelijke aanbiedingen levert vaak een nog grotere besparing op. Een tijdelijke aanbieding is vaak veel goedkoper. Leveranciers bieden soms hoge kortingen die honderden euro’s voordeel opleveren. Het letten op acties is loont dus enorm.

Tip 7: Blijf overstappen

Heb je een goedkope leverancier gevonden voor komend jaar? Stap volgend jaar gewoon nog eens over. Elk jaar overstappen is over het algemeen het voordeligst. Het is dan ook aangeraden om ieder jaar leveranciers van energie met elkaar te vergelijken.

Tip 8: Is groene stroom wel groen?

Wil je groene duurzame energie voor je woning? Let er dan op of de claims wel echt kloppen. Veel energiebedrijven zeggen dat ze groene stroom leveren, terwijl dit niet altijd het geval is. Wil je zeker weten dat je groene stroom geleverd krijgt? Check dit dan bij bijvoorbeeld Greenchoice, Pure Energie

groene stroom

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl