tweedehands meubels voor huis en tuin

Gave DIY’s voor in huis en tuin: duurzaam en leuk!


We proberen steeds meer te letten op duurzaamheid bij de aankoop van onze meubels. Het leven wordt steeds duurder en dat voelen we flink in onze portemonnee. Elk jaar weer nieuwe meubels aanschaffen is dan ook een dure hobby. Gelukkig zijn er genoeg manieren om duurzaam om te gaan met de aankoop van je meubels. Natuurlijk kan je kiezen voor duurzame meubels, maar voor de creatievelingen onder ons zijn er nog veel meer leuke mogelijkheden! Kijk bijvoorbeeld eens op ReclameMaterialen.com voor gave steigerbuizen. Wat moet je nu met steigerbuizen? Steigerbuizen zijn de trend van dit jaar om te gebruiken in (tuin)meubels, kledingrekken of kantoorinrichting. Combineer een buis simpelweg met een buiskoppeling en creëer de populaire industriële look helemaal zelf. Benieuwd naar nog meer gave DIY’s? Lees dan snel verder.

steigerbuis

Tweedehands meubels opknappen

Misschien wel de meest duurzame DIY tip is om gewoon eens lekker de kringloop af te struinen voor tweedehands spullen. Soms kom je hele mooie meubels tegen, maar daar zijn we niet naar opzoek. We zijn opzoek naar authentieke meubels die wel een flinke opknapbeurt nodig hebben. Vervolgens kan je deze meubels helemaal aanpassen op jouw wensen. Je kan het meubelstuk natuurlijk ook een andere functie geven als je niet zo handig bent. Denk bijvoorbeeld aan oude, versleten koffers. Deze kan je gebruiken als decorstuk in de kamer. Spreid er een leuk kleed overheen en je hebt een prachtig pronkstuk in de kamer staan. Dit is ook een geweldig pronkstuk om een industriële uitstraling te geven aan je woning.

tweedehands meubels

Steigerhouten tuinmeubel

Steigerhout is sinds een aantal jaren ontzettend hip, ook in 2018 blijft dit een populair materiaal. Dit materiaal wordt vooral voor tuinmeubels gebruikt. Als je zelf fan bent van steigerhouten meubels weet je ook hoe prijzig dit kan zijn in de winkel. Waarom doe je dit dan niet gewoon zelf? Steigerhout verleent zich prima tot zelf klussen en bedenk eens hoe trots je kan zijn als de tuin helemaal is opgefleurd door jouw creaties!

Prikbord van onderzetters

Kale muren halen vaak je hele kamer naar beneden. Om wat meer sfeer aan te brengen in huis is het dan ook belangrijk dat je voldoende muurdecoraties aanbrengt. Zo voorkom je de leegheid en kan je ook nog eens je eigen persoonlijke tint aan een kamer te geven. Maak bijvoorbeeld eens een prikbord van onderzetters! Super makkelijk en ook nog eens erg handig. Met behulp van wat gekleurde punaises en leuke spreuken maak je zo een prachtige wand.

prikbord

Gebruik oude blikken en potten

Iedereen heeft wel oude soepblikken en verfemmers in huis. Wist je dat je hier hele leuke decoratiestukken van kunt maken? Ga aan de slag met een verfkwast en schilder ze in de gewenste kleur. Ga bijvoorbeeld voor een velours uiterlijk om de industriële stijl nog meer naar boven te halen of ga juist voor meer kleur in de kamer. Ideaal om spulletjes in op te bergen of gewoon om je huis nog even een stylingsboost te geven.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl