energie besparen in de woonkamer

Bespaar op energie in de woonkamer


In een gemiddeld huis staan zo’n 100 elektrische apparaten. Dat zijn best veel apparaten en die verbruiken bij elkaar flink wat elektriciteit. Gelukkig kun je dankzij een paar kleine aanpassingen veel energie besparen in de woonkamer en dat levert je een leuke energierekening op.

Bespaar op verlichting

Je vergeet vast wel eens het licht uit te doen. En dat is jammer, want verlichting is een groot deel van het energieverbruik op je rekening. Om dit tegen te gaan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schakelklok die ’s nachts automatisch uitgaat. Dat is erg makkelijk.

Heb je nog gloeilampen? Foei! Deze energievreters zijn dan wel niet meer te koop, soms hangen ze nog wel ergens. Een gloeilamp zet meer energie om in warmte dan in licht, dus je geld gaat gewoon in rook op. Er zijn tegenwoordig spaarlampen met prachtig licht, dus dat is geen reden om ze te laten liggen.

Bespaar energie op verwarming

Door de thermostaat slim in te stellen kun je veel energie besparen. Zo kun je een dag- of weekprogramma instellen en gaat de verwarming alleen aan als het echt nodig is. En als je de verwarming overdag slechts één graad lager zet bespaar je al 7% op je stookkosten!

Bespaar energie op elektrische apparaten

Laat elektrische apparaten zoals de tv en radio altijd helemaal uit en niet op stand-by stand. Het apparaat verbruikt dan wel minder, maar nog steeds stroom. Dit wordt sluipverbruik genoemd en een gemiddeld huishouden betaalt zo per jaar € 100,00 te veel aan stroom.

Is een apparaat toe aan vervanging? Het energielabel voor elektrische apparaten is een goede raadgever bij de aanschaf van nieuwe apparaten. Hierop staat onder andere aangegeven hoe zuinig het apparaat is.

Nog meer tips om te besparen

  • Plak radiatorfolie achter je verwarming, zo blijft de warmte binnen.
  • Laat geen opladers in het stopcontact zitten.
  • Schilder de muren in een lichte kleur. Dat reflecteert het daglicht waardoor u minder verlichting hoeft te gebruiken.
  • Sluit ’s avonds de gordijnen, maar voorkom dat ze voor de verwarming hangen.

Simpele tips die je effectief helpen besparen op je energie rekening. Bonus tip: Wanneer u goedkope energie afsluit via UnitedConsumers kunt u nu voor één jaar lage energietarieven afsluiten. Check de website voor de meest actuele kortingen. 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl