badkamer

Tips voor het zelf aanleggen van sanitair


Bij de nieuw-, aan- of verbouw van een woning wordt door veel mensen gekozen voor een renovatie van de badkamer. De badkamer is in veel woningen een ruimte waar in geen jaren naar omgekeken is, omdat bezoekers hier vaak niet komen. Dit maakt dat de badkamer minder hoog op de prioriteitenlijst komt te staan bij renovaties in huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de badkamer te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van het sanitair, het gebruik van speciaal behang op de muren, het toevoegen van leuke accessoires aan het interieur van de badkamer, enzovoorts. Je kunt het op deze manier zo uitgebreid maken als je zelf wilt!

Oud sanitair in de badkamer vervangen

Een van de meest ingrijpende renovaties binnen een badkamer is het vervangen van verouderd sanitair voor nieuwe sanitaire voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw toilet, een nieuwe douchecabine, enzovoorts. Voor het vervangen van sanitair kun je de hulp van een loodgietersbedrijf uit de buurt inschakelen. Loodgieters hebben doorgaans een ruime ervaring in het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden, waardoor de kans op complicaties klein is.

Er zijn echter ook mensen die het vervangen van het sanitair zelf doen. In dit geval is het van groot belang dat je vooraf voldoende informatie inwint over het vervangen van sanitaire voorzieningen in een badkamer. Kijk bijvoorbeeld goed naar de manier waarop het sanitair op een bestaande afvoer kan worden aangesloten. Wanneer het sanitair niet goed zou worden aangesloten, zou dit voor vervelende lekkages kunnen zorgen.

nieuwe badkamer

Zelf leidingen in de badkamer leggen

Mocht je een compleet nieuwe badkamer willen indelen, dan zal het noodzakelijk zijn om af en toe een nieuwe leiding te leggen. Ook het leggen van leidingen is een zeer precieze klus, waarbij een nauwkeurige manier van werken essentieel is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de leidingstukken goed op elkaar aansluiten, door de uiteindes van de leidingen eerst te verruwen. Op deze manier voorkom je dat er speling tussen de leidingstukken ontstaat, waarlangs het leidingwater naar buiten zou kunnen sijpelen. Eenmaal buiten de leidingen trekt het vocht in muren, vloeren en plafonds, met alle gevolgen van dien. Denk aan de lelijke schimmelplekken die hierbij kunnen ontstaan. Het kost vaak al snel enkele maanden voor een dergelijke schade volledig hersteld is.

Op internet vind je verschillende handleidingen waarin dergelijke klussen stap voor stap worden uitgelegd. Zo is de kans op een verkeerde uitvoering van deze klussen minimaal.

Bron: Haarlemloodgieters.nl

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl